27.11.2022 |
Territoris.cat

Caminada Cultural per la Ruta de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues

El Consell Esportiu de les Garrigues ha organitzat la cinquena Caminada Cultural a les Garrigues, aquest dissabte, 17 de gener a les 10h del matí, en el marc del certamen firal de les Borges Blanques.

Caminada cultural
Caminada cultural.
Caminada Cultural per la Ruta de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues

Dins del marc de la 52a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que es durà a terme els dies 16,17 i 18 de gener a les Borges Blanques, el Consell Esportiu de les Garrigues ha organitzat la cinquena Caminada Cultural a les Garrigues, per un recorregut aproximat de 8,5 kilòmetres.

El punt de trobada serà dissabte, 17 de gener a les 10h del matí, al Parc del Terrall. Des d'aquí s’iniciarà la ruta per diferents camins pels que s’arribarà a l'Ermita de Sant Salvador, allí es podrà conèixer i visitar l'ermita i a més, a escassos metres es visitarà un antic forn de pedra seca, considerada una típica construcció garriguenca.

Allí s’hi farà tradicional avituallament per a recuperar forces i continuarem la ruta pels diferents camins que conduiran al grup fins a la següent parada, el Mirador de les Garrigues. El Centre de Descoberta de les Garrigues és un espai creat recentment que està dividit en cinc espais on es podrà conèixer la vida, la història i la cultura garriguenca mitjançant diferents suports audiovisuals i fotogràfics. Desprès la marxa continuarà fins la darrera parada a la Fira de l'Oli i les Garrigues on hi ha prevista, al voltant de les 13 hores, una visita pel recinte firal i per les parades dels diferents expositors.

Com en cadascuna de les marxes, amb la inscripció hi ha inclosos el préstec de bastons per als caminadors que volen iniciar-se i descobrir la marxa nòrdica, l’avituallament líquid i sòlid a mitja ruta (aigua, fruita, magdalenes, cocs, sucs i fruits secs), el cost del tècnic de marxa nòrdica i dels membres del Centre d'Estudis de les Garrigues que fan les explicacions històriques i culturals, l’assegurança mèdica per a cada participant i descomptes per a fer activitats a la natura amb l'empresa Pixel Vertical.

Les inscripcions, que tenen un preu de 5 euros que es pot pagar el mateix dia de la caminada, es poden fer per tres vies diferents ja sigui a la pàgina web de l’activitat, trucant al Consell Esportiu de les Garrigues (973 14 26 58) o, en casos de darrera hora, el mateix dia de la marxa. A més, l’activitat és gratuïta per als nens i nenes fins a 12 anys, tot i que també s’han d’inscriure a la caminada.

Caminada Cultural per la Ruta de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement