Castell de Raymat recupera L'Àpat de 1904 amb l’Àpat Magazine sobre cultures regeneratives

La capçalera L'Àpat la va fundar Manuel Raventós i Domènech el 1904, la seva besneta Elena de Carandini, la recupera i actualitza amb L'Àpat Magazine
Elena de Caradini Raventós amb el primer número de la nova L`Àpat Magazine - Foto: DAVID DEL VAL
photo_camera Elena de Caradini Raventós amb el primer número de la nova L`Àpat Magazine - Foto: David Del Val

Castell de Raymat ha endegat un nou projecte cultural amb l'Àpat Editorial; i la publicació sobre cultures regeneratives L'Àpat Magazine, com a primera edició. Elena de Carandini Raventós, responsable del Castell de Raymat, i presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida (FCRL) explica que "es tracta d'una 'nova-antiga' revista, perquè la capçalera L'Àpat la va fundar el meu besavi, Manuel Raventós i Domènech, el 1904".

De Carandini Raventós explica que des de l'Àpat Editorial també "donarem sortida a llibres i publicacions relacionats amb la regeneració i la sostenibilitat en totes les seves vessants". Tal com cita Luisa Noriega, Directora Editorial de l’Àpat Magazine: “L’Àpat Magazine ofereix articles i entrevistes als millors experts en cultures regeneratives del món”.

En el primer número d'aquesta nova etapa, L'Àpat Magazine, editada en anglès i castellà, tracta temes com els conceptes de regeneració i sostenibilitat; el Festival de Napa Valley i el seu agermanament amb el Raimat Arts Festival amb el seu impacte a la comunitat; l'Associació Espanyola de Fundacions; Espai Guinovart; la regeneració i la comunitat a la Fundació Comunitària Raimat Lleida i la palanca de canvi del Castell de Raymat com a eix vertebrador de projectes regeneratius. A més, inclou un reportatge, escrit al 1932 pel Jesús Raventós, dels inicis de regeneració de les vinyes de Raimat, com una de les primeres finques experimentals d’Europa.

Detall de la revista en paper L'Àpat Magazine Foto: David Del Val

La publicació editada en paper, també compta amb una edició digital en format PDF.

La presidenta de la FCRL explica que “L’ÀPAT de 1904, que avui rescatem, es va crear com un menjar per l’ànima i feia referència a bones practiques agrícoles, noticies locals i a publicacions internacionals, proporcionant cotitzacions de valors destacats, i també oferia pinzellades de filosofia i poesia per enriquir-ne el contingut. Aquest enfocament polifacètic caracteritzava l'essència de L'ÀPAT, una finestra a diverses esferes del coneixement i la reflexió, conformant així una publicació setmanal de gran riquesa temàtica i cultural”. L'agricultura era el seu plat fort, a la publicació de 1904, tractant temes com els cultius, els ceps i la millor data de poda per maximitzar la producció.

Comentaris