27.05.2022 |
Territoris.cat

El Centre d'immersió Audiovisual de Vila-sana, preparat per iniciar les activitats

Dins del projecte Viure al poble, Vila-sana ha senyalitzat un circuit de 21,09 quilòmetres pel terme municipal, que es podrà utilitzar per a mitges maratons o recorreguts en bicicleta 

El CIM projecta en una pantalla d'11 metres i situada en 180º
El CIM projecta en una pantalla d'11 metres i situada en 180º
El Centre d'immersió Audiovisual de Vila-sana, preparat per iniciar les activitats

El Centre d'Immersió Audiovisual de Vila-sana (CIM), està a punt per iniciar les activitats, un equipament que s'ha habilitat en la primera planta de la Llar de Jubilats del municipi. L'equipament forma part del projecte Viure al poble, que s'ha finançat amb fons europeus, i que es completa amb un punt d'informació i una ruta turística i esportiva pel terme municipal.

El punt d'informació situat en la plaça de l'AjuntamentEl CIM, entrarà en servei, després de festes, segons l'alcalde Joan Ramon Sangrà, amb l'objectiu que sigui un centre d'interpretació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, així com de divulgació de l'oferta turística i cultural de la comarca. Per altra banda, Sangrà ha afegit, que el consistori cedirà l'espai, per aquelles empreses i entitats que vulguin dur a terme, jornades o actes de divulgació de productes o activitats. Les característiques tècniques de la sala, segons Sangrà, també permeten dur a terme projeccions i concursos de treballs relacionats amb la natura.

La sala, amb una capacitat d'un centenar de persones, està equipada amb la primera pantalla de 180° de la demarcació de Lleida, i unes dimensions d'11 metres de longitud, així com un sistema de so envoltant, que incorpora més realisme a les projeccions. 

Joan R. Sangrà mostra la senyalització de la ruta esportiva i turísticaEl projecte Viure al poble, es completa amb la instal·lació d'un punt d'informació en la plaça de l'Ajuntament, un equipament des del qual es facilitarà documentació turística, cultural i gastronòmica, al mateix temps que servirà com a punt de venda de productes de proximitat, i com a quiosc. Per aquest motiu el consistori té previst licitar la gestió d'aquest equipament, per tal que els veïns interessats puguin accedir al concurs.

Per completar la proposta de promoció, s'han senyalitzat 21,09 quilòmetres de camins pel terme municipal. Una actuació que en principi havia de ser de vuit circuits diferenciats, i que finalment es va creure més funcional fer-ho en un de sol, per tal que es pogués homologar com a traçat de Mitges Maratons, també està preparat per a recorreguts en bicicleta i a peu Al llarg del recorregut, s'han col·locat quatre àrees de descans, amb mobiliari urbà i planell informatius.

El Centre d'immersió Audiovisual de Vila-sana, preparat per iniciar les activitats
comentaris