25.05.2020 |

Lo Cercacurts arriba a la seva 10ena edició amb la màxima participació

Lo Cercacurts. Festival de curtmetratges de Montornès de Segarra, ha rebut 655 curtmetratges i documentals en el que és la seva 10ena edició.

L'equip de Lo Cercacurts amb la vicepresidenta de la Diputació Rosa Maria Perelló
L'equip de Lo Cercacurts amb la vicepresidenta de la Diputació Rosa Maria Perelló
Lo Cercacurts arriba a la seva 10ena edició amb la màxima participació

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació del desè Festival Lo Cercacurts de Montornès de Segarra que tindrà lloc de l’1 al 10 de juliol, on s'ha presentat l'espot i totes les novetats.

Aquest any arriba a la seva desena edició amb propostes interessants, com una taula rodona on intervindran el director David Casas guanyador i nominat als Goya, la directora de cinema i presidenta del jurat Judith Colell i l'actriu lleidatana Marta Romero; coneguda pels seus papers a les sèries "Gran Nord" o "Gran Reserva", així com també la pel·lícula produïda a Lleida "Noa".

Els ponents parlaran dels passos a seguir per crear un curt o un llargmetratge. També es preveu un taller teòrico-pràctic on el públic podrà participar en directe i experimentar la direcció d'actors; així com donar propostes d'històries per a pel·lícules que es podrien filmar a la comarca de la Segarra. La taula rodona es celebrarà el diumenge 2 de juliol al Castell de Concabella.

En les diferents activitats, destacar també l'exposició dels cartells i espots anteriors; i un vídeo commemoratiu dels deu anys del festival que es projectarà a la clausura. Les diferents projeccions es faran en diferents indrets de la Segarra amb un encant especial.

La presentació ha comptat amb la presència de la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló;  del director de Lo Cercacurts, Robert Garcia; de la coordinadora i regidora de Montornès de Segarra, Marta Huguet; del paer en cap de Cervera, Ramon Royes, i de la consellera del Consell Comarcal de la Segarra, Núria Magrans.

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló, ha felicitat als responsables de Lo Cercacurts pel desè aniversari i ha destacat que aquest festival permet conèixer a través dels curtmetratges el món rural i promoure la cultura, el territori i la gastronomia de la Segarra. Aquesta activitat rep el suport  de la corporació lleidatana a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Tal i com ha indicat el director de Lo Cercacurts, Robert Garcia, aquest festival va néixer amb la voluntat de promoure l’art del curtmetratge a les comarques lleidatanes i alhora donar a conèixer Montornès de Segarra i la comarca. També vol incentivar la producció de curtmetratges de temàtica rural rodats a les comarques lleidatanes i guions de parla catalana. Garcia ha destacat que un altre dels objectius és motivar la realització de treballs produïts a Lleida i servir com a punt de reunió dels creatius per tal de posar en comú nous projectes i idees.

El festival aposta per consolidar-se com un esdeveniment cultural i cinematogràfic de referència a les Terres de Lleida i al sector.

La regidora de Montornès de Segarra i coordinadora de Lo Cercacurts, Marta Huguet, ha indicat que han rebut 655 curtmetratges de temàtica lliure i rural, en els que hi ha inclosos documentals rurals; format fílmic que es va introduir la passada edició amb un premi sorpresa per dita categoria. Els premis es caracteritzen per ser originals i de proximitat, ja que sempre són cistelles de productes de km0, pernils, rutes a cavall i estades a cases rurals de la zona. Els premiats també es podran veure durant l'any en diferents sales del Circuit Urgellenc i altres com el Cafè Curt del teatre de l'escorxador de Lleida.

Cervera acollirà la inauguració de l’edició de Lo Cercacurts el proper divendres 1 de juliol a les 21.30h a la plaça del Sindicat, i el Consell Comarcal de la Segarra presentarà en exclusiva un vídeo promocional on es mostraran espais de quinze pobles de la comarca titulat “Segarrejant”.

Podeu consultar la programació al Facebook del festival.

Lo Cercacurts arriba a la seva 10ena edició amb la màxima participació
comentaris