27.10.2021 |
Territoris.cat

El grup musical Teclam's de Linyola impulsa el concert Musicànim II, per finançar la compra de medicaments

El grup musical linyolenc va respondre a la petició de Mossèn Pere Cañada, i tornarà a oferir l'espectacle Musicànim II, aquest diumenge 31 de maig a les 8 de la tarda en l'església de Santa Maria de Linyola.

El grup musical Teclam's de Linyola impulsa el concert Musicànim II, per finançar la compra de medicaments

El que va com una iniciativa nostàlgica i musical s'ha convertit en una cita solidaria anual, en el municipi de Linyola. Sota el lema Ajuda'ns a Ajudar, el grup musical Teclam's va idear l'espectacle Musicànim, que tenia com a objectiu aplegar al voltant dels clàssics de la música contemporània, un projecte solidari, per finançar la compra de medicaments per persones amb recursos insuficients.

Espectacle Musicànim a l'església de Santa Maria de Linyola.Encara que el grup va ser el protagonista de la iniciativa, la idea va sorgir del mossèn de la parròquia de Santa Maria de Linyola Pere Cañada. El rector, portat per les contínues sol·licituds de veïns, que l'hi demanaven ajuda per poder comprar medicaments, va pensar que un concert en l'església podia ser un bon argument per recaptar fons, amb la finalitat d'ajudar a aquestes persones.

El grup, dirigit per Jesús Molina va posar fil a l'agulla i durant un any van estar preparant un repertori musical, amb adaptacions al català, de peces de grups solistes com The Beatles, The Eagles, Elvis Presley, U2, George Harrison, o Creedence Clearwater Revival entre altres. Per arredonir l'espectacle Musicànim va comptar amb la col·laboració de Romà Pro, que es va encarregar del muntatge tècnic de so i il·luminació.

Espectacle Musicànim a l'església de Santa Maria de Linyola.En definitiva, la petició eclesiàstica i solidària, afegida a l'entusiasme dels músics i vocalistes, va donar com a resultat un gran espectacle, que va deixar bocabadats als linyolencs, i va permetre a mossèn Pere, disposar d'un dinerons per ajudar als seus feligresos. Una experiència que es repetirà aquest diumenge dia 31 de maig a les 8 del vespre, en el mateix indret i amb la mateixa finalitat, Ajuda'ns a Ajudar.

Recordar que Teclam's va sorgir de la recomposició del que va ser grup local, dels anys seixanta, Los Telstar, que més tard derivaria en Escorpiones, amb motiu del concert benèfic que van oferir el 27 de juliol de 2013, en benefici Càritas, Creu Roja, o el Banc d'Aliments.

Aquest va ser el punt de partida del projecte Musicànim, ja que mossèn Pere va demanar a la banda que incorporés veus masculines i femenines per donar més cos al grup i poder atreu més espectadors.

El grup musical Teclam's de Linyola impulsa el concert Musicànim II, per finançar la compra de medicaments
comentaris