La consellera Meritxell Borràs inaugura el CIM de Vila-sana

Durant l’acte es presentarà el film ‘la Pel·lícula de l’Estany’, feta per una pantalla de 10 per 2 metres

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, presidirà el pròxim dijous 10 de març l’acte inaugural del Centre d’Immersió Audiovisual (CIM) de Vila-sana. Un equipament que té com a objectiu divulgar temes de natura i paisatge, així com activitats relacionades amb l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

Imatge de la pantalla panoràmica del CIM de Vila-sanaEn el decurs de l’acte es presentarà la producció la Pel·lícula de l’Estany, un audiovisual enregistrat amb la tecnologia 4K, adaptat especialment a les característiques de la pantalla de 360 graus, i de 10 per 2 metres, amb què compta la sala.

L’audiovisual de 14 minuts compta amb imatges seqüencials enregistrades des d’un drone, i amb una banda sonora creada especialment per la instal·lació, acompanya a l’espectador en un viatge hipnòtic que et submergeix en el paisatge de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, el més gran de Catalunya, valorant la riquesa de l’ecosistema de l’estany: la seva llum, els reflexos, els colors, els sons, la boira, la fauna, la flora, l’horta i el paisatge del Pla d’Urgell.

La sala està dotada d’un sistema d’àudio envoltant Sorround 7.1 que proveeix de so 360 graus que recrea la sensació de distància de les fonts sonores de la realitat o crea efectes acústicament experimentals. L’equipament de tres projectors i un servidor Blending és capaç de produir una sola imatge sense interrupcions, a més el sistema està preparat per donar cabuda a altres tipus de projeccions de format estàndard.

Comentaris