El cuiner Diego Alías, de Ca l'Amador de Josa, aspira a ser el millor cuiner de l'any

El 15 de novembre, durant la celebració del Fòrum Gastronòmic de Girona, es donarà a conèixer el millor cuiner de l’any 2015, un premi que atorga el Fòrum Gastronòmic, en col·laboració amb La Vanguardia. Entre els candidats d'enguany hi ha un cuiner de la vegueria de l'Alt Pirineu, concretament Diego Alías, de Ca l'Amador de Josa de Cadí.

<p>CEMA4DvWoAM1aX5</p>
photo_camera Alías, el primer de lesquerra, en una trobada de @cuinadedebo. Foto:@IgnasiCamps.

Els candidats d’enguany són Ana Merino, del Montbar (Barcelona); Diego Alías, de Ca l’Amador (Josa de Cadí); Pieter Truyts, del Brots (Poboleda); Vicenç Fajardo, de La Plaça (Madremanya), i Víctor Gómez, del VidrA (Sant Feliu de Guíxols).

Els criteris en què s’ha basat el jurat especialitzat que ha fet la tria són que siguin cuiners emergents, que ofereixin propostes culinàries de qualitat, que utilitzin productes de proximitat, que facin una cuina sostenible i que difonguin aquests valors.

El guanyador del certamen s’escull a través d’un sistema de votació en línia obert a tots els internautes entre els dies 24 d’octubre i 8 de novembre. Entre tots els participants se sortejaran cinc àpats als cinc restaurants dels cuiners finalistes. El guanyador es farà públic en una sessió especial a l’Auditori on els cinc aspirants presentaran alguns dels seus plats en directe.

El certamen ja suma cinc edicions, i ha guardonat, fins ara, Oriol Llavina (El Cigró d’Or) el 2009, Dani Lechuga (Caldeni) el 2011, Albert Marimon (La Cava) el 2013, i Albert Ortiz (Axol) el 2014.

Comentaris