Un curtmetratge que es troba a la 'shortlist' dels Oscar i un nominat als Goya, a Animac 2024

La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya fa públic el llistat de produccions seleccionades
'A kind of testament' a Animac 2024 - Foto: Cedida per Animac
photo_camera 'A kind of testament' a Animac 2024 - Foto: Cedida per Animac

La 28a edició d'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, ha fet públic aquest dimarts el llistat de produccions seleccionades per formar part de les seccions oficials del certamen: Secció Oficial Curts, Futur Talent, Petit Animac i Animac Talent.cat, que es projectaran a Lleida del 15 al 18 de febrer i online a través de Filmin del 22 de febrer al 3 de març. 'A Kind of Testament' (França, 2023) del director Stephen Vuillemin, que es podrà veure en la secció Curts 5 White Cube, està inclòs a la 'shortlist' dels Oscar en la categoria de millor curt d'animació. També 'To Bird or Not to Bird', de Martín Romero, nominat als premis Goya d'enguany.

Les seccions oficials d'Animac estan dedicades especialment al curtmetratge, l'ànima de la Mostra, ja que permet expressar una visió i un segell més personal i la màxima experimentació en la cerca de nous llenguatges, estètiques i tècniques.

'A Kind of Testament' narra la història d'una jove que es troba amb animacions a Internet que s'han creat a partir de fotografies privades seves. 'To Bird or Not to Bird' es podrà veure a Curts 3, i el curtmetratge 'Drijf' (Bèlgica 2023) de Levi Stoops, guanyador de Cristal d'Annecy al millor curt d'animació, que es projectarà a la sessió Curts 4. També destaca 'D'une peinture... à l'autre' (Suïssa, França, 2023) del director suís Georges Schwizgebel, Premi Honorífic d'Animac 2022.

Altres curtmetratges que es podran veure són 'Un trou dans la poitrine' (Canadà, 2023) d'Alexandra Myotte i Jean -Sébastien Hamel, que narra la història de dos germans en un barri rònec, 'Electra' (República Txeca, França, Eslovàquia, 2023) de la directora Daria Kashcheeva presentat a Cannes que, combinant acció real i animació, revisa el tema de les relacions pare-filla explorat per primera vegada a la seva pel·lícula 'Daughter' del 2019, retratant les experiències d'una dona que recorda la seva relació i distant amb el seu pare, i 'De imperio' (Portugal, Espanya, 2023) d'Alessandro Novelli, que es va estrenar al Festival Locarno i que té coproducció catalana.

Animac 2024 'Diversity'

Animac tindrà com a temàtica la diversitat del cinema animat sota el lema 'Diversity'. Aquest serà el leitmotiv de la programació i també es faran tallers amb Down Lleida i un altre sobre identitats LGTBIQ+.

Comentaris