16.01.2022 |

Delicat maridatge de música i cuina en la Cuejada d'hivern a Mollerussa

L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell ha inaugurat aquest divendres el cicle Cuejada d'hivern amb l'espectacle Cuina Catalana, una proposta de Música tradicional i d'arrel amb Marcel Casellas i Heura Gaya..
Marcel Casellas i Heura Gaya, són els protagonistes de Cuina Catalana.
Marcel Casellas i Heura Gaya, són els protagonistes de Cuina Catalana.
Delicat maridatge de música i cuina en la Cuejada d'hivern a Mollerussa

Amb un públic receptiu a la proposta cultural, de Teatre de Butxaca i la productora La Gata Roja, s'inaugurava aquest divendres el cicle Cuejada d'hivern, fidel a la voluntat de mantenir el tàndem cultura i patrimoni, amb el que es va iniciar el projecte del que deriva aquest cicle, Cuejada d'estiu. Una iniciativa que també va mostrar la seva vessant de resistència a l'increment de l'IVA cultural convidant als assistents a sopar amb una entrada de regal.

I com no podia ser d'altra manera, un bon àpat de productes de la terra, amb la col·laboració del portal T de Terra i els formatges Camps del Palau d'Anglesola, que van ser el preàmbul d'un peculiar maridatge de música i cuina que es va anar preparant a foc lent, perquè el públic pogués assaborir cada una de les notes de la parella Marcel Casellas i Heura Gaya.

Un espectacle de petit format, que en el marc emblemàtic de l'Espai Cultural dels canals d'Urgell va crear l'ambient que els impulsors del projecte pretenen, donar valor a la cultura i el patrimoni. Cuina Catalana presenta al públic un repertori de peces del tradicionari català que formen part de la memòria històrica i del patrimoni cultural. Marcel Casellas i Heura Gaya van anar desplegant cada una de les cançons amb una breu introducció dels seus orígens.

Un espectacle en el que el públic va destacar la magnifica veu de l'Heura Gaya, i satisfets amb la proposta no van poder evitar fer les aportacions a l'olla de la resistència, amb la que es va participar econòmicament en l'espectacle, al marge de l'aportació pel sopar.

Delicat maridatge de música i cuina en la Cuejada d'hivern a Mollerussa
comentaris