Cinquanta-set obres opten al Premi de poesia Maria Mercè Marçal

El Consell Comarcal ha optat, per segon any consecutiu, al copagament de l'acte literari, i ha incrementat el número de firmes patrocinadores, per mantenir el certamen poètic.
Els alumnes de l'escola Ramon Farrerons van participar en la passada edició.
photo_camera Els alumnes de l'escola Ramon Farrerons van participar en la passada edició.

El Premi de poesia Maria Mercè Marçal, celebra enguany la quinzena edició, una convocatòria a la que hi opten un total de 57 obres, procedents dels Països Catalans. Una participació inferior a la del passat any però amb treballs de molta més qualitat, segons va manifestar el president del Consell Comarcal, impulsor del certamen, Francesc Fabregat.

El president ha manifestat la necessitat de continuïtat del premi de poesia, perquè respon a un desig d'identitat cultural de la comarca i del país. Fabregat ha afegit que en aquests moments en que la societat civil esta recalçant un procés de transició nacional, és important garantir la continuïtat del Premi de poesia Maria Mercè Marçal. Per aquest motiu l'ens comarcal va decidir d'incorporar la fórmula del copagament, que aquest any serà de 15 euros, per aquelles persones que vulguin assistir a la vetllada literària. Per altra banda el certamen també ha incrementat el número d'empreses col·laboradores, el que també demostra la sensibilitat de la comarca envers el manteniment dels fets identitaris i culturals. La resta del cost l'aportaran la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

Un acte al qual està previst que hi assisteixin al voltant de 350 persones i que comptarà amb la presència de la presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals, un personatge que d'una banda recolza el prestigi d'un certamet referent arreu dels Països Catalans, i d'altra reafirma la voluntat de què la cultura sigui també un motiu d'activisme envers la transició nacional.

L'acte de lliurament del Premi tindrà lloc el divendres 22 de febrer a les 21:00h al restaurant Resquitx de Golmés, en el que es coneixerà el guanyador que rebrà un premi de 3.000 euros, en concepte dels drets de la publicació, que farà Pagès Editors, dins de la col·lecció La Suda. En el decurs del mateix acte els alumnes de l'escola Sant Roc de Barbens seran els encarregate de fer les lectures del Concurs de poesia infantil i il·lustració Sol del Pla, que també organitza el Consell Comarcal del Pla d'Urgell.

comentaris