Ensenyament afirma que la planificació del pròxim curs es farà amb totes les garanties d'escolarització de qualitat

Segons el departament d'Ensenyament, l'escolarització per aquest any està garantida, i pel pròxim curs es prendran les mesures necessàries i consensuades per donar resposta a la matrícula.

Institut Terres de Ponent de Mollerussa.
photo_camera Institut Terres de Ponent de Mollerussa.

Segons les direccions dels Instituts de Mollerussa l'oferta de places de secundària previstes pel curs 2016-2017 serà molt inferior a la demanda de nous estudiants dels centres públics de primària, el que provocarà una saturació dels centres si Ensenyament no pren una decisió, de nous espais.

El INS Terres de Ponent fa anys que compta amb aules prefabricades a l'espera d'una ampliació, i l'INS La Serra ha instal·lat per al pròxim curs una nova aula prefabricada, per atendre una matrícula que supera els sis-cents alumnes.

Segons els directors dels centres de secundària, l'escola Les Arrels completarà el cicle de primària el curs 2016-2017, per la qual cosa els alumnes de sisè, que hauran de passar a primer de secundària podrien provocar una saturació en els actuals Instituts.

La demanda de places públiques en els darrers anys al Pla d'Urgell, s'ha incrementat de forma considerable, d'una banda a causa de la situació econòmica de les famílies, i per altra al fet que els INS van incorporar els horaris intensius. Dos arguments que han fet declinar a les famílies a matricular els fills en els centres públics en detriments dels concertats.

Segons el sector docent, el departament haurà d'actuar amb immediates, ja que al febrer de 2016 es faran les preinscripcions per al curs 2016-2017 i els centres hauran de disposar d'equipaments per donar resposta a l'escolarització de secundària.

Segons el director territorial d'Ensenyament Miquel Àngel Cullerés, l'escolarització pel pròxim curs està garantida, amb una nova aula a l'INS la Serra, i pel curs 2016-2017 es prendran les mateixes mesures per garantir una escolarització de qualitat amb la solució més viable, com s'ha fet fins ara. Cullerès ha afegit que el departament consensuarà amb els centres les solucions més adequades, bé sigui d'obra o prefabricades, però en el seu moment, ara s'ha solucionat el curs immediat, i després es començarà a planificar el pròxim.

Comentaris