02.10.2022 |

El patrimoni monumental del Pla dʼUrgell, a la Viquipèdia

El proper dissébte 22 de setembre de 2012 diverses entitats comarcals organitzen la primera marató fotogràfica del patrimoni comarcal del Pla dʼUrgell, una iniciativa que te com a objectiu fotografiar els 200 elements patrimonials repartits per la comarca.

Ermita de la mare de Déu de les Sogues
Ermita de la Mare de Déu de les Sogues.
El patrimoni monumental del Pla dʼUrgell, a la Viquipèdia

Lʼesdeveniment, emmarcat en el projecte Wiki Loves Monuments, té per objectiu fotografiar tot el patrimoni monumental de la comarca en una sola jornada i carregar-lo al repositori digital Wikimedia Commons, per tal que les imatges estiguin disponibles per a tot aquell que desitgi ferne ús, respectant sempre el reconeixement de lʼautoria.
La comarca del Pla dʼUrgell compta amb uns 200 elements patrimonials repartits entre els 18 pobles. La llista dels monuments a fotografiar es troba a http://ca.wikipedia.org/wiki/ Portal:Wiki_Loves_Monuments/Pla_d%27Urgell.

La proposta sʼha pogut dur a terme gràcies al suport de diverses revistes editades a la comarca, així com els principals mitjans de comunicació comarcal i un seguit dʼempreses i institucions, que han possibilitat que lʼesdeveniment prengui el format dʼun concurs, on la millor fotografia serà premiada amb un vol en lʼavioneta de lʼescola de vol La Serra. A més, també es premiaran —entre altres— la millor fotografia realitzada amb un telèfon mòbil i la millor fotografia elaborada amb filtres dʼinstagram, i també es reconeixerà el participant que carregui un major número de fotografies.

Entre els premis es compten entrades a lʼEspai Cultural dels Canals dʼUrgell, al Museu dels Vestits de Paper i a sessions del teatre lʼAmistat, a més  d'una cistells de fruita o lots de publicacions.

Lʼorganització, amb el suport dʼAmical Viquipèdia, corre a càrrec de nou entitats del Pla dʼUrgell, entre les que destaquen els revistes locals LʼEsclat (Golmés), Barret Picat (Linyola), Carrilet (Bellvís) i LʼAvenç (Palau dʼAnglesola), els diaris digitals Vilaweb Mollerussa i Territoris.cat, el Casal Popular lʼArreu, el Consell Comarcal, lʼAjuntament de Mollerussa i el Centre de Recerques del Pla dʼUrgell Mascançà.

Més informació

http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Wiki_Takes_Pla_d'Urgell
http://www.wikilovesmonuments.cat/
http://mascansa.blogspot.com.es/
http://www.facebook.com/mascansa

El patrimoni monumental del Pla dʼUrgell, a la Viquipèdia
comentaris