11.08.2022 |

El Teatre l'Amistat acull un dels darrers concerts de l'AIMS

L'onzena edició de l'Acadèmia Internacional de Musica de Solsona (AIMS) tancava aquest dissabte el seu periple estiuenc amb dos concerts a Mollerussa, un de caire social al restaurant Gat Negre i el següent, al Teatre l'Amistat.
Una orquestra de la que en formen part solistes de tota Europa.
El Teatre l'Amistat acull un dels darrers concerts de l'AIMS

Un grup d'alumnes de l'AIMS, oferia la tarda del dissabte un petit concert als usuaris de la residència d'ACUDAM a les instal·lacions del restaurant Gat Negre, una iniciativa que s'emmarca dins de l'àmbit pedagògic de L'Acadèmia, amb la voluntat d'apropar la música als col·lectius més desafavorits: gent gran, malalts hospitalitzats, disminuïts psíquics o drogodependents.

Unes hores més tard els professors, els solistes de les principals orquestres europees, i alumnes de l'Orquestra de Cambra d'AIMS es traslladaven al Teatre l'Amistat per oferir un concert al públic de Mollerussa i de la comarca, dins del programa de l' onzena edició del festival. Al voltant de dues-centes persones gaudien de l'Octeto per a cordes op.17 en DO major de Niels W. Gade i de la Serenata per a orquestra de cordes op. 20 en Mi menor, i el concert amb solista guanyador del Concurs AIMS 2012, amb la participació del concertino i director Sergey Ostrovsky i la direcció de Johannes Geffert.

Aquest diumege l'AIMS finalitzava el festival al Teatre de Solsona, una edició en la que hi han participat 55 alumnes de 21 nacionalitats diferents. Els joves músics s’han trobat a Solsona per rebre classes magistrals de violí, viola, violoncel, contrabaix, improvisació, música de cambra i orquestra de cambra de la mà de professors que són solistes a les millors orquestres europees.

Enguany, l’AIMS Festival ha ofert un programa de 26 actuacions. Unes han estat a sales de concert habituals com el Teatre de Solsona, la Col·legiata de Cardona, el Teatre de l’Amistat de Mollerussa o les esglésies d’Olius, Sant Llorenç o El Miracle. Els concerts del cicle AIMS Social han dut la música de l’Acadèmia a centres per disminuïts psíquics, per drogodepenents o a residències de la tercera edat. Amb l’AIMS al Carrer, els alumnes han tocat al casc antic de Solsona gratuïtament i han fet arribar la seva música a tots els racons del poble.

El Teatre l'Amistat acull un dels darrers concerts de l'AIMS
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement