Els paisatges lleidatans protagonitzen l'exposició fotogràfica del film 'Segon origen'

La mostra, amb un recorregut pels diferents escenaris de la pel·lícula de Carles Porta, s’ha obert al públic aquest dijous a l'IEI i es podrà veure fins després de Nadal

Exposicion IEI Segon origen interior
photo_camera Presentació de la mostra dijous al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) acull des d’aquest dijous i durant totes les festes de Nadal una exposició fotogràfica que fa un recorregut pels diferents escenaris cinematogràfics de la pel·lícula Segon origen de Carles Porta.Exposicion iei segon origen texte

Sota el títol de Segon origen. Making-of. Paisatges de les terres de Lleida, una quarantena de fotografies de Quim Vives i Lucía Faraig mostren un seguit d’espais de les comarques lleidatanes que van servir d’escenari del rodatge d’aquest film basat en el llibre Mecanoscrit del Segon Origen, de Manuel de Pedrolo.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha agraït la valentia, el treball, l’actitud i la il·lusió del Carles Porta en aquest projecte que s’ha convertit en un homenatge a Manuel de Pedrolo. Reñé ha elogiat el fet que sigui un film fet a Lleida amb paisatges de la demarcació, que ha “aixecat la nostra autoestima per les nostres terres, la nostra cultura i la nostra història”.

La mostra recull espais emblemàtics com l’Estany d’Ivars i Vila-sana, el Montsec o la Seu Vella

Per la seva part, el director del film, Carles Porta, ha explicat que Segon origen ha tingut una trajectòria molt especial que ha ajudat a reforçar l’autoestima i ha posat Lleida en l'àmbit internacional. També ha destacat la gran acollida i satisfacció amb la qual la gent de Lleida ha acollit el film i ha afirmat que aquesta exposició “és una nova forma de viure la pel·lícula” i contemplar les localitzacions i els detalls del rodatge.

A la inauguració també ha assistit l’actor que interpreta el personatge del Dídac quan és petit, Andrés Batista, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep M. Huguet, així com alcaldes d’alguns dels municipis que han estat protagonistes del rodatge del llargmetratge, com Alguaire, Ivars d’Urgell, Vila-sana, Aitona, Torres de Segre o Sarroca de Lleida.

L’exposició mostra els secrets de la producció d’aquesta pel·lícula rodada, en part, a espais tan emblemàtics de les comarques lleidatanes com l’Estany d’Ivars i Vila-sana, el Montsec, les extensions de fruiters florits d’Aitona, l’asfalt de la plana d’Alguaire o la Seu Vella.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement