La modista de Els Arcs Natalia Ermakova va revalidar triomf, en la commemoració del cinquantè aniversari del Concurs Nacional de Vestits de Paper, aconseguir classificar les seves creacions en les tres categories, moda actual, fantasia i època.
La modista del Pla d'Urgell va aconseguir la millor puntuació en la categoria d'època, amb una extraordinària recreació del vestit del monarca francès Lluís XVI, una laboriosa, fidel i complicada rèplica que suposa una de les poques peses masculines, que s'han presentat al concurs en els darrers anys.
Ermakova, també va aconseguir el primer premi de fantasia, amb el vestit Fènix, en la línia d'extraordinària creativitat de la modista de Els Arcs, amb una tècnica acurada, que tan sols utilitzant paper, va tornar a deixar bocabadats als membres del jurat.
En la categoria de moda actual, Ermakova no va poder superar, en aquesta edició a la creació de la modista de Cerdanyola del Vallès Josefina Xufré, que va aconseguir el primer premi amb el vestit Versatility, un disseny versàtil, també de gran complexitat i moltes hores de treball. En aquesta categoria, Ermakova, aconseguia el segon premi.
Pel que fa a la resta de guardonats, en la categoria de moda actual, la modista Càndida Pelegrin d'Amposta es classificava en tercera posició.
El la modalitat de fantasia, el segon millor treball el va confeccionar la modista de Mollerussa Teresa Codony, al que va anomenar Pirotècnica de Colors, i l'Associació de Dones d'Almenar, aconseguia el tercer premi amb el vestit Luxe Oriental.
La resta de premiats en la modalitat d'època, van ser els usuaris de la Llar de Jubilats Joan Banyeres i Cateura d'Alguaire, amb la creació Elegància, i el tercer millor treball el presentava la mollerussenca Roser Cardona, amb el vestit Arlet.
També van tenir premi les creacions per a nines Barbie, en aquest cas el primer premi va recaure en la modista de Mollerussa Anastasia Petrova, amb una creació anomenada Elegància, la gallega Eva Soto de Cambados aconseguia el segon premi, amb la creació Trazos, i el tercer va recaure en la mollerussenca Montserrat Felip, que va confeccionar el vestit Anmof.
L'acte commemoratiu va estar presidit per conseller de Cultura Ferran Mascarell, conduït per l'actriu Sílvia Bel, i va tenir entre els membres del jurat al dissenyador i artista Antonio Mirò, així com el dissenyador valencià Alejandro Resta; el dissenyador malagueny, Jote Martínez; el químic i dissenyador de Tornabous, Manel Torres i la modista de Mollerussa, Ramona Santallusia.
L'excel·lència dels vestits i singularitat del certament dels Vestits de Paper de Mollerussa, van ser els adjectius més utilitzats el passat dissabte en la commemoració de la cinquantena edició del Concurs nacional de Vestits de Paper de Mollerussa. Qualificacions que van utilitzar, el conseller de Cultura Ferran Mascarell, l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, i el dissenyador Antonio Miró, en els parlaments i declaracions que van dur a terme, en el decurs de la seva participació en la gala. De la mateixa manera que van considerar que el certamen ha de treballar perquè pugui ser catalogat com a patrimoni immaterial de la humanitat. En aquest sentit Marc Solsona va explicar que l'Ajuntament començarà a treballar per aconseguir aquest objectiu per part de la UNESCO, amb la col·laboració de l'experta en patrimoni Carme Polo.
Una gala en la qual i van participar vuitanta-cinc vestits de procedència nacional i internacional, així com més d'una trentena de creacions per a nines Barbie. Concursants que es van repartir una dotació econòmica de 13.000 euros en metàl·lic, així com diversos obsequis de les firmes patrocinadores.
Paral·lelament als premis propis del concurs, el certament va atorgar el Didal d'Or i Diamants, que en aquesta ocasió incorporava cinquanta diamants, que patrocina la firma Àlex Joier, al municipi de Mollerussa, en commemoració del mig segle de trajectòria dels Vestits de Paper, així com en reconeixement a totes les persones que el van fer possible i les que i continuen treballant. Aquest didal s'exposarà en el Museu de Vestits de Paper.
Pel que fa a l'Agulla d'Or, que atorga la firma Lluna de Drap, en reconeixement al millor treball artesanal d'agulla, va recaure en la modista mollerussenca Pepita Marrades, pel vestit Miss Xina.
La Cinta mètrica de plata, que patrocina el dissenyador Konrad Muhr, al millor treball de moda actual, va recaure en el treball de la modista gallega Eva Soto, pel seu treball Fifty Dreams.
Els reconeixements, també van recaure en la model Francina Costes, per la seva participació de més de tres dècades, com a model del certamen, així com en Miquel Polo, cronista de Mollerussa i col·laborador de La Mañana, i la seva filla Carme Polo, com a autors del llibre dedicat als cinquanta anys dels Vestits de Paper.