Els poetes Josep Espunyes i Manuel Pal, antologats

style="text-align: justify;">Acaba de sortir, publicada per l’Editorial Claret, l’antologia La fe de cent poetes catalans, obra de mossèn Joan Carreres i Péra, doctor en filologia i escriptor

La fe de cent poetes catalans
photo_camera La fe de cent poetes catalans

L’antologia, amb pròleg d’Armand Puig, degà-president de la Facultat de Teologia de Catalunya, i amb epíleg de monsenyor Francesc Pardo, bisbe de Girona, recull poemes de cent poetes catalans, en un ventall que va des de l’edat mitjana fins a tretze poetes vivents. Uns poetes que han trobat en el cristianisme una gran font d’inspiració, més que res en l’Evangeli de Jesús.

Joan Carreres, que ha fet una gran tasca de recerca, estructura aquesta obra en deu períodes històrics, que abasten des del segle XII fins al segle XX. Això fa que hi antologui des de poetes com Ramon Llull i Ausiàs March fins a poetes com Josep Maria de Sagarra, Salvador Espriu i Miquel Martí Pol, passant per poetes com Francesc-Vicent Garcia, «lo rector de Vallfogona», i Jacint Verdaguer. Poetes, doncs, de diverses contrades catalanes i d’èpoques diferents.

Entre els tretze poetes vius que Joan Carreres antologa a la part final de La fe de cent poetes catalans, n’hi trobem dos de l’Alt Urgell: Manuel Pal i Casanovas, nat a Artedó l’any 1932, i Josep Espunyes i Esteve, nat a Peramola l’any 1942.

Comentaris