Els sardanistes de Mollerussa honoren a la Mare de Déu de Montserrat

La diada es va incloure en els actes de les Festes de Sant Isidori organitzades per l'Ajuntament de Mollerussa.

Entitats i particulars van fer l'ofrena de flors a la imatge de la Moreneta
photo_camera Entitats i particulars van fer l'ofrena de flors a la imatge de la Moreneta

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa va organitzar un any més, els actes en honor de la Mare de Déu de Montserrat, una celebració que el consistori va incloure en el programa de les Festes de Sant Isidori. Cal recordar que la talla de la Moreneta, va ser encarregada per l’Agrupació Sardanista de Mollerussa a l’escultor J. Martí Sabé l’any 1961.

L'acte va tenir lloc aquest diumenge, i es va iniciar amb l'ofrena floral a la imatge de la Moreneta, que es troba a la Parròquia de Sant Jaume, on les entitats i particulars van dipositar més de 300 rams de flors.

En el temple parroquial i abans d’iniciar-se l’ofrena, la cobla Jovenívola d’Agramunt va interpretar la sardana La Moreneta del compositor Antoni Carceller. Tot seguit, la presidenta dels sardanistes mollerussencs, Mercè París va dirigir unes paraules amb les quals va destacar la importància de les tradicions com arrel cultural d’un poble.

Un cop finalitzada l’ofrena va tenir lloc una ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt a la Plaça de l’Ajuntament de Mollerussa. Una de les novetats d’aquesta diada, La Rotllana d’Iniciació va ser molt ben rebuda per part del públic, ja que va afavorir la participació de molts dels assistents a donar el primer pas com a sardanistes. Des de l’organització destaquen que el fet de coincidir en dia festiu facilita la participació de tota la població en aquesta diada.

Comentaris