27.05.2022 |
Territoris.cat

Els Vilars d'Arbeca protagonistes de ‘La aventura del saber’ a la 2 de TVE

La fortalesa ibera dels Vilars d'Arbeca serà la protagonista de tres episodis del programa de divulgació científica de La 2 de Televisió Espanyola 'La aventura del saber'.

<p>La Fortalesa dels Vilars d'Arbeca. jpg</p>
La Fortalesa dels Vilars d'Arbeca
Els Vilars d'Arbeca protagonistes de ‘La aventura del saber’ a la 2 de TVE

La fortalesa ibera dels Vilars d'Arbeca serà la protagonista de tres episodis del programa de divulgació científica de La 2 de Televisió Espanyola La aventura del saber, un dels de major prestigi i tradició de la televisió estatal, amb més de vint anys d'emissió.

Els reporters, en col·laboració amb el Grup d'Investigació Prehistòrica (GIP) de la Universitat de Lleida, han gravat durant aquesta setmana imatges de les excavacions tant en aquest jaciment dels segles VIII al IV aC, com als laboratoris de la UdL on s'analitzen les restes arqueològiques per a la sèrie El túnel del tiempo, dedicada als jaciments més importants del país. 

Aquesta sèrie ja ha emès capítols dedicats a enclavaments com Los Millares d'Almeria, Numància a Sòria o la Draga de Banyoles, entre molts d'altres. El primer episodi dedicat als Vilars -encara sense data d'emissió- descriurà la fortalesa, la cronologia i la singularitat del seu sistema defensiu. Al segon capítol tindrà protagonisme l'entorn paisatgístic, l'element de l'aigua i les fosses inundables de la fortalesa i el pou cisterna, amb les recents troballes de restes de peixos, que han posat al descobert les relacions comercials amb la costa. En el tercer es tractarà del sistema defensiu i les possibles raons per les quals es va abandonar el lloc.

Els Vilars d'Arbeca protagonistes de ‘La aventura del saber’ a la 2 de TVE
comentaris