11.08.2022 |

Exposició del centenari d'Artís-Gener, Ferrater Mora, Calders i Sales, a la Biblioteca de Mollerussa

Es tracta d’una exposició de petit format estructurada en cinc blocs temàtics, un primer àmbit introductori amb els aspectes històrics i biogràfics comuns del autors i després quatre blocs, un per a cada autor, on es desenvolupen els fets més destacats de la seva obra i personalitat.
S’exposen els principals llibres de contes de Pere Calders, precursor del realisme màgic.
Exposició del centenari d'Artís-Gener, Ferrater Mora, Calders i Sales, a la Biblioteca de Mollerussa

La Biblioteca Comarcal de Mollerussa acollirà des del 6 al 22 de setembre l’exposició Escriure en temps difícils, a través de la qual la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració del Servei de Biblioteques vol commemorar el centenari del naixement de quatre escriptors de reconegut prestigi com son Avel·lí Artís-Gener, Josep Ferrater Mora, Pere Calders i Joan Sales.

La mostra ens parla de la vida i obra de quatre escriptors i intel·lectuals catalans nascuts el 1912, educats a les escoles modernes dela Catalunyadels anys 20 i donats a conèixer al públic lector durant el període dela Generalitatrepublicana.

Així, l’exposició ens parla d’Avel·lí Artís-Gener «Tísner» com a artista polifacètic i contador inesgotable d’anècdotes i memòries. S’exposen els principals llibres de contes de Pere Calders, precursor del realisme màgic en l’escenari internacional. Es parla de Joan Sales, autor de la primera de les grans novel·les de la postguerra sobre la guerra civil d’èxit internacional: també es descriu la seva activitat com a editor i descobridor d’una bona part dels grans novel·listes de segon terç de segle XX. Finalment es descriu el pensament de Josep Ferrater Mora, el filòsof català de més projecció internacional del segle passat, i les seves reflexions a la recerca dels trets distintius de les formes de vida catalana.

Una de les activitats lligada a aquesta exposició serà la xerrada que oferirà el comissari de la mateixa, l’escriptor Josep Francesc Delgado el proper 13 de setembre a dos quarts de 9 del vespre a la biblioteca. El conferenciant se centrarà en oferir al públic una visió general de l’època històrica i de les vides i obres dels quatre autors homenatjats.

Exposició del centenari d'Artís-Gener, Ferrater Mora, Calders i Sales, a la Biblioteca de Mollerussa
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement