26.10.2021 |
Territoris.cat

El festival inclourà, música, teatre, circ i noves tendències artístiques de companyies lleidatanes

El festival del Pla d'Urgell ha programat deu espectacles, i obre dos nous escenaris d’actuacions: la Capella de Sant Sebastià i la Rectoria Vella, que s’afegeixen al Pati de Cal Ros i el Jardí de Cal Viuda, i manté l’originalitat que el caracteritza.

L'alcalde de Fondarella Joan Reñé, amb Jaume Jovell i david Pradas
L'alcalde de Fondarella Joan Reñé, amb Jaume Jovell i david Pradas
El festival inclourà, música, teatre, circ i noves tendències artístiques de companyies lleidatanes

Cultura i patrimoni tornaran a maridar, per quart any consecutiu a Fondarella, en el marc del Festival Cua d'Estiu, que aquest any arrancarà el dia 5 de setembre coincidint amb la Festa Major, i continuarà els dies 10, 12, 18, 19, 25 de setembre i 2 i 3 d’octubre.

Podeu consultar la programació detallada descarregant aquest document

La programació que es presenta al públic aquest dimecres al pati de Cal Ros amb un espectacle de la companyia El Sidral, amplia fins a deu les propostes per aquest any i obre dos nous escenaris d’actuacions: la Capella de Sant Sebastià i la Rectoria Vella, que s’afegeixen al Pati de Cal Ros i el Jardí de Cal Viuda, i manté l’originalitat que el caracteritza: actuacions en espais íntims que valorin cultura i patrimoni.

Morena i TradipatxangaLa companyia Campi Qui Pugui Teatre, de Castellserà, serà l’encarregada d’inaugurar el festival el pròxim dia 5 de setembre amb “Rats”, un espectacle per a tots els públics que ha estat guardonat amb el Premi Drac d’Or dels espectadors com el millor espectacle de carrer de la Fira de Titelles de Lleida 2015.

Cua d'Estiu, ofereix un tast de diferents disciplines artístiques. Així per exemple, presentarà el Soundpainting, amb l’espectacle “Improvisacions al Porxo” del Col·lectiu Free’t de Lleida. En teatre, la companyia Teatre Nòmada presentarà el seu espectacle “NACHTHEXEN-Les bruixes de la nit” sobres les dones pilot de la segona guerra mundial.

La incursió al món del circ arriba de la mà d’una formació del territori: Trapetelando, que presentarà l’espectacle de circ aeri “K-BAR-AIR”. Cametes Teatre porta “La capsa de cafè”, un obra sobre les relacions familiars. En l’àmbit musical es podran escoltar les versions despreocupades i gamberres de peces molt conegudes amb el grup Morena i el seu treball “Tradipatxanga”. Sense cap dubte un concert excepcional serà el que anirà a càrrec del Quartet de la Barítona, un pas més enllà en l’univers de la tenora. AnNe, en format íntim, és el projecte que arriba amb la veu d’Anna Borrego i Pedro Pardo al piano. Una altra veu, la de la fadista lleidatana Carolina Blàvia aproparà al públic a tot un món, el fado. Una programació variada que es completarà amb les actuacions de la DJ Gemma Pons a la terrassa, un espai que consolidem aquest any.

Com a novetat aquest any, a la Capella de Sant Sebastià, comptarem amb l’exposició d’imatges sobre la Cua d’Estiu que ens mostrarà el fotògraf Ivan Parra.

El cicle Cua d’Estiu es va estrenar el setembre de 2012 a Fondarella. L’objectiu de Cua d’Estiu és dotar d’una iniciativa cultural que vinculi cultura i patrimoni i que contribueixi a dinamitzar el Pla d’Urgell.

Promouen el Festival Cua d’Estiu la companyia Teatre de Butxaca i la productora musical La Gata Roja, amb el suport de l’Ajuntament de Fondarella i la Diputació de Lleida.

El festival inclourà, música, teatre, circ i noves tendències artístiques de companyies lleidatanes
comentaris