El festival Dansàneu i la seva revindicació per la llengua

El festival de dansa es durà a terme entre els dies 26 de juliol i 4 d'agost a les Valls d'Àneu
Una demostració de ball que es podrà veure a Dansàneu
photo_camera Una demostració de ball que es podrà veure a Dansàneu. Foto: ACN
El Dansàneu, un festival emblemàtic que celebra les cultures del Pirineu, promet una experiència enriquidora a les Valls d'Àneu aquest estiu. Amb més de trenta propostes artístiques, aquest esdeveniment, que tindrà lloc del 26 de juliol al 4 d'agost, abraça la dansa, la música i el patrimoni, amb un nou èmfasi afegit en la llengua. En un esforç per celebrar i promoure la diversitat lingüística, el festival presenta una programació que destaca la presència d'artistes de les Balears i del País Valencià.

La directora del Dansàneu, Rut Martínez, ha subratllat la importància de reivindicar els drets culturals i lingüístics, assenyalant que aquesta edició pretén posar especial èmfasi en aquests aspectes. Així, el festival servirà com a plataforma per a la parla comuna de les Illes Balears i el País Valencià, amb una destacada presència d'artistes com Maria Hein, Júlia Colom, Pau Alabajos i molts altres.

A més, el Dansàneu abraçarà el tema de la bruixeria, en commemoració dels 600 anys del text sobre bruixeria més antic d'Europa, originari de les Valls d'Àneu. Aquesta inclusió reflecteix la intenció del festival de reconèixer la història i la memòria col·lectiva de la regió, incloent-hi la tasca de restituir la memòria de les dones que van ser objecte de repressió per aquesta qüestió.

L'edició d'enguany també inclourà una varietat d'actes que abasten les arts visuals, la dansa i la música, amb noms com Magdalena Garzón, IT Dansa, Mal Pelo, Joan Miquel Oliver i molts altres destacats artistes i companyies.

Amb un enfocament enriquidor en el patrimoni i la diversitat cultural, el Dansàneu ofereix una oportunitat única per explorar la riquesa de les cultures del Pirineu i celebrar la seva herència única.

Comentaris