La UdL entra al top 200 mundial d'universitats joves

La Universitat de Lleida irromp entre les elits acadèmiques mundials, guanyant terreny en recerca i agricultura
Fotografia de la part frontal del rectorat de Lleida
photo_camera Fotografia de la part frontal del rectorat de Lleida

La Universitat de Lleida ha aconseguit consolidar-se entre les 200 millors universitats "joves" del món, segons la darrera edició del 'Times Higher Education (THE) Young University Ranking 2024'. Aquest prestigiós rànquing, encapçalat per la Nanyang Technological University de Singapur, ha situat la UdL en la posició 198 de 1.172 institucions educatives analitzades. Aquesta progressió significativa esdevé després de la classificació de l'any anterior, quan la UdL se situava en el rang de les 251-300 millors.

Els darrers resultats col·loquen la UdL en la sisena posició a nivell espanyol, empatant amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Malgrat que la UdL reclama la seva herència de l'Estudi General, fundat l'any 1300, comparteix moltes similituds amb altres centres educatius avaluats, tots ells establerts a partir del 1974.

L'informe THE Young University Ranking, segons explica La Mañana, ha atorgat a la Universitat de Lleida una puntuació global de 42,3 punts, la qual cosa suposa un augment de sis i mig respecte a l'edició anterior. El punt fort de la UdL resideix en la qualitat de la recerca, amb una puntuació de 62,2 punts, representant un increment significatiu de 13,1 punts respecte a l'any anterior. En l'àmbit de la recerca, la UdL ocupa el desè lloc a nivell nacional, i el sisè en entorn de recerca, segons aquest rànquing. Un dels majors augments s'ha registrat en l'àmbit de la indústria, on la UdL ha guanyat 15,4 punts, assolint una puntuació de 57,3.

D'altra banda, aquesta edició de l'informe també ha actualitzat les classificacions d'agricultura, situant la UdL com la millor de l'Estat espanyol.

Comentaris