27.06.2022 |

Cal Ros de Fondarella estrena el cicle d'espectacles de petit format Cua d'estiu

Amb el títol de Cua d'estiu, la companyia Teatre de Butxaca de Mollerussa i la productora La Gata Roja de Castellserà han organitzat un festival d'espectacles de petit format que es durà a terme al Municipi de Fondarella, del 7 al 28 de setembre.
El grup Tres Tango que inaugurarà el cicle el divendres a Cal Ros.
Cal Ros de Fondarella estrena el cicle d'espectacles de petit format Cua d'estiu

Cua d'estiu és una proposta artística, sense precedents al Pla d'Urgell, que pretén vincular cultura i patrimoni amb la voluntat de dinamitzar la comarca. Els promotors de la iniciativa Teatre de Butxaca i La Gata Roja han trobat la complicitat de l'Ajuntament de Fondarella per dur a terme el Festival que se celebrarà al llarg de quatre divendres de setembre a les 10 de nit, i que utilitzarà com escenaris el pati del Cal Ros.

L'acte de presentació del festival va tenir lloc aquest dilluns a Cal Reñè, un edifici de l'any 1744, i va comptar amb la presència de l'alcalde de Fondarella Joan Reñé i els responsables de la iniciativa Jaume Jovell i David Pradas. Reñè va manifestar que es tracta d'una proposta que pretén dotar de petits continguts culturals, apartats de les grans concentracions d'aquest àmbit, als municipis de la comarca per tal que el públic els pugui viure directament i amb intensitat. Per altra banda també es tracta de poder oferir programació cultural durant tot l'any, i no concentrades durant la primavera i l'estiu.

Per la seva banda Jaume Jovells representant de Teatre de Butxaca va explicar que el festival Cua d'estiu té com a objectiu divulgar la cultura i el patrimoni arquitectònic de la comarca, per aquest motiu l'escenari en que es duran a terme els espectacles és un dels llocs més singulars de Fondarella. Jovells va afegir que la Cua d'estiu continuarà al llarg de l'any coincidint amb els canvis d'estació, recorrent els municipis del Pla d'Urgell, i en aquells indrets que tinguin un interès arquitectònic o paisatgístic que respongui a la intenció del festival.

Cua d'estiu s'estrena aquest divendres al pati de Cal Ros, un escenari natural i emblemàtic del municipi, amb el concert del grup instrumental Tres Tango, del que en formen part David Pradas al piano, Sílvia Rufach al violí i Ester Rojo al violoncel. El trio oferirà un repertori de l'època daurada del tango i els boleros més coneguts.

El divendres 14 de setembre es traslladarà a Cal Ros la poesia de Jordi Pàmies, acompanyada de la música de David Pradas. Es tracta del muntatge sobre el poemari Lluna d'estiu del poeta de Guissona, dirigit per Jaume Jovells, el qual posa la veu acompanyat de Núria Miret.

Divendres 21 de setembre serà el torn de les titelles i les ombres xineses amb La missa de Sant Ximplí de Josep Massagué, que representarà la companyia Teatre de Butxaca.

Finalitzarà la primera etapa del festival el concert de Blues que oferirà la banda de Benjamí Felip, Gabi Torné i David Vall, membres de Riverside Blues Band, que oferiran un repertori dels clàssics d'aquest estil musical que continua mantenint un gran nombre d'addictes.

Cal Ros de Fondarella estrena el cicle d'espectacles de petit format Cua d'estiu
comentaris