08.08.2022 |

La Federació Sardanista fa una crida a les escoles de Lleida per participar en el Saltem i Ballem

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida fa una crida a prop d’un centenar de centres escolars perquè participin al programa d’aprenentatge Saltem i Ballem.

Una imatge del concurs de sardanes d'Agramunt d'aquest 2012.
La Federació Sardanista fa una crida a les escoles de Lleida per participar en el Saltem i Ballem

Només falta una setmana perquè els escolars lleidatans comencin les classes i per aquest motiu, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida ja ha engegat la maquinària per tirar endavant una nova edició del programa d'aprenentatge de sardanes Saltem i Ballem. Enguany, la Federació s'ha marcat com a objectiu arribar a més infants i per aquest motiu, ha ampliat el nombre de centres escolars a qui dirigeix la proposta, passant dels 50 del curs passat als més de 80 d'aquest 2012-2013. Per això, des del Saltem i Ballem s'ha començat a enviar la proposta a les diferents escoles per tal que aquestes es puguin inscriure el més aviat millor.

Aquest any, a més de la modalitat de curs, que consta de 14 hores de classe, l'organització ha ideat tallers, per tal de donar coneixements bàsics en menys sessions i poder arribar encara a més joves. Una trentena de monitors s'encarregaran de fer possible aquest aprenentatge, una plantilla que la Federació confia en poder ampliar per tal d'arribar a cobrir totes les possibles inscripcions que es donin.

L'altra novetat d'enguany és tecnològica. I és que per primera vegada, les inscripcions al programa, que ja estan obertes, es poden fer a través de la pàgina web www.sardalleida.org, de manera més àgil i més ràpida que seguint els mètodes tradicionals, que mica en mica aniran perdent pes en la comunicació del programa a favor del correu electrònic.

La darrera edició del programa, amb més de 20 anys d'història, va cloure's l'abril passat a Organyà en una trobada que va aplegar fins a 200 escolars. Malgrat tot, el programa havia arribat a 667 alumnes de Primària de 27 escoles diferents, unes xifres molt menors als 2.500 que per exemple, es podien inscriure fa uns deu anys. Per això, la Federació vol tornar a potenciar l'aprenentatge de la sardana entre els més menuts com una eina que no només serveix per aprendre a ballar la dansa nacional, sinó també per potenciar la gimnàstica o les matemàtiques i a més a més, potenciar l'intercanvi d'experiències entre els joves.

En aquest sentit, la Federació vol posar també l'aprenentatge de la sardana a l'abast dels mestres, a través dels Centres de Recursos. D'aquesta manera, els docents podrien incorporar la sardana al currículum dels estudiants com ja fan set centres de Lleida, amb èxit.


La Federació Sardanista fa una crida a les escoles de Lleida per participar en el Saltem i Ballem
comentaris