26.10.2021 |
Territoris.cat

Fotoperiodisme per no oblidar el dia més llarg

Milers de soldats van morir ara fa setanta anys a les platges de Normandia, en un terreny marcat per la duresa del clima nòrdic i l'herència d'una guerra que es recorda, inevitablent, a cada racó. A partir d'un viatge a les costes del desembarcament (Omaha, Utah, Gold, Juno i Sword) el periodista Ferran Garcia ens proposa una reflexió històrica i emocional sobre la guerra amb una sèrie de fotografies que ens fan pensar sobre el drama i el sacrifici d'una guerra brutal. Imatges per no oblidar, mai més, Omaha.

Ferran Garcia ha fet reportatges fotogràfics per tot el món.
Ferran Garcia ha fet reportatges fotogràfics per tot el món.
Fotoperiodisme per no oblidar el dia més llarg

L'exposició de Ferran Garcia Queralt, titulada '06:30+70 (recordant Omaha)', és una mostra fotogràfica que ens fa recordar un esdeveniment històric com va ser el desembarcament de Normandia, el Dia D, des d'una mirada íntima i pausada.

En un recorregut per l'exposició, acompanyats per l'autor, aquest ens explica la tècnica que va utilitzar i la lògica que justifica la seva decisió. "Les fotografies estan fetes amb pel·lícula de mig format en blanc i negre (que ell mateix va revelar i digitalitzar a casa) amb la intencionalitat de crear una atmosfera entre la realitat i el somni, entre el que és i el que va ser, entre el que podria haver estat el Dia D i el que mai hauria hagut de passar.., però va succeir".

Ferran Garcia, professional de la comunicació que porta més de 10 anys treballant en diverses etapes com a redactor, càmera de vídeo i fotoperiodista, ens proposa un moment de reflexió i, certament, ho aconsegueix. Un moment que ens trasllada a la sorra de les trinxeres i a tot allò que devia passar pel cap dels milers de soldats que allí van perdre la vida en un dia marcat pel drama i pel sacrifici.

'06:30+70 (recordant Omaha)', es pot veure per les tardes (de les 17:00 a les 21:00 hores) a la sala d'exposicions 'la Cuina' del centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell fins el dia 1 de setembre.

Si hi aneu, abans de sortir tanqueu els ulls un moment i veureu Omaha.

Fotoperiodisme per no oblidar el dia més llarg
comentaris