El telefèric de la Vall Fosca celebra el 35è aniversari

Aquest any s'incorporen novetats en els preus del telefèric, per afavorir que tothom tingui accés
Fotografia actual telefèric. Foto_ Cedida per Endesa
photo_camera Fotografia actual telefèric. Foto_ Cedida per Endesa

El dillunstres de juliol, el telefèric de la Vall Fosca obrirà la temporada turística, coincidint amb el 35è aniversari del conveni que va permetre el seu ús per al transport de viatgers. El telefèric, propietat d'Endesa, es va construir originalment per atendre les necessitats de transport de la central reversible de Sallente. Cada estiu, però, s'obre als excursionistes i famílies que volen accedir als 2.200 metres d'altitud del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'únic parc nacional de Catalunya.

Aquesta obertura estacional és possible gràcies a la renovació del conveni entre Endesa i l'Ajuntament de la Torre de Capdella, que es va signar per primera vegada l'any 1989. Enguany, la cessió del telefèric per a usos turístics serà del 1 de juliol al 30 de setembre, després que la Direcció de Transports i Mobilitat hagi certificat que el dispositiu compleix amb totes les condicions de seguretat necessàries.

Imatge del telefèric l'any 1984. Font_Fons Històric d'Endesa
Imatge del telefèric l'any 1984. Foto: Cedida per d'Endesa

Durant la temporada d'estiu, el telefèric, que normalment s'utilitza un cop al mes pels tècnics d'Endesa per accedir a l'embassament d'Estany Gento, estarà disponible diàriament per al públic. En un viatge de 14 minuts, el telefèric salva un desnivell de 450 metres, oferint accés a un paratge espectacular amb 32 estanys, rutes com la via verda del Carrilet de 5 quilòmetres, cims de gairebé 3.000 metres com el Peguera o Montsent de Pallars, i la famosa ruta dels refugis del Parc Nacional, Carros de Foc. L'any passat, el telefèric va transportar 22.128 passatgers.

Aquest any s'incorporen novetats en els preus del telefèric, per afavorir que tothom tingui accés a aquesta experiència única als Pirineus de Catalunya. Així es podran trobar reduccions per a famílies, persones amb discapacitat igual o superior al 33%, majors de 67 anys i grups a partir de 20 persones. Aquests avantatges se sumen als que ja hi havia per famílies nombroses i monoparentals, i als descomptes que ofereixen els establiments del municipi i d'alguns municipis veïns del Pallars Jussà.

Amb aquesta iniciativa, el telefèric de la Vall Fosca es consolida com una important atracció turística, oferint als visitants l'oportunitat de gaudir de la natura i les impressionants vistes del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Comentaris