'La gran aventura de la Canadenca' guanya el 25è premi Pica d'Estats de televisió

El reportatge 'The valley of the valleys' publicat a Powder Magazine s'emporta el premi de Premsa Internacional

Els guanyadors dels Premis Pica d'Estats en l'acte del 25è aniversari de l'Ara Lleida.
photo_camera Els guanyadors dels Premis Pica d'Estats en l'acte del 25è aniversari de l'Ara Lleida.

La 25a edició del premi turístic Pica d'Estats als millors treballs de comunicació dedicats als valors turístics de les comarques de Lleida ha reconegut com a millor treball de televisió el documental 'La gran aventura de la Canadenca' dirigit per Jordi Fortuny i emès per TV3. El film explica com fa cent anys la companya La Canadenca va iniciar els canvis energètics a Catalunya amb la construcció de les primeres centrals al Pirineu. D'entre els 8 guardons repartits destaca també el premi al millor treball de premsa internacional pel reportatge sobre la Vall d'Aran 'The valley of the valleys' dedicat a les festes, tradicions i nevades a l'Aran, publicat per la revista nord-americana Powder Magazine.

El premi Pica d'Estats s'ha lliurat durant la gala de la Nit del Turisme de les Terres de Lleida que s'ha celebrat al Paraninf de la Universitat de Cervera coincidint amb el 25è aniversari del guardó i també del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, amb la marca 'Ara Lleida'. Els actes els ha presidit el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha destacat la "llarga tradició de les comarques de Lleida" en el sector turístic i posat de relleu el paper de les persones "que durant la temporada es dediquen a una activitat econòmica important, creixent, que al mateix temps és cada vegada més una part del nostre projecte de país". Puig també ha destacat el paper de cohesionador territorial que juga el turisme d'interior. 

La gala ha aplegat els representants del sector empresarial, públic i els mitjans de comunicació, ja que els premis Pica d'Estats són un reconeixement a la tasca de ràdios, televisions, revistes i diaris, suplements i pàgines web per la difusió dels atractius de les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran. 

A banda dels premis al millor treball en televisió i el premi de premsa internacional, també s'ha lliurat el guardó a millor treball d'internet per la pàgina web Rutes Pirineus que ha publicat 22 rutes de senderisme i d'alta muntanya pel Prepirineu i Pirineu de Lleida. El documental de Lleida Televisió, produït per Josep M. Castellví 'Els rastres dels Tethys' ha guanyat junt amb els reportatges del diari Segre elaborats per Neus Martí i Mikel Aristregi, el premi al millor treball dels mitjans de comunicació de les terres de Lleida. 

També hi ha hagut premi pel millor treball en premsa especialitzada en viatges i turisme que ha estat per tres reportatges publicats per la revista Condé Nast Traveler sobre el Solsonès, la Vall d'Aran i la Vall de Boí. El premi al millor reportatge fotogràfic ha estat pel d'Òscar Rodbag sobre els monestirs del Cister. Finalment, en premsa escrita ha guanyat la periodista Rosa M. Bosc pels reportatges a La Vanguàrdia 'Pirineu amb història: la travessa del tercer sector'. En ràdio, el programa Plaça Gran de Ràdio 4 ha rebut el premi Pica d'Estats per la seva tasca itinerant per 14 espais de les terres de Lleida. 

Aquest any s'havien inscrit 197 treballs al premi Pica d'Estats, una xifra que situa la 25a edició com la setena millor de la història d'aquest guardó periodístic. Del total, 153 han estat treballs d'àmbit estatal, 20 d'internacional i 24 d'àmbit local. 

Comentaris