L'associació Adifolk rep el Premi Rotllana en la Nit de la Sardana 2014

La Cobla Jovenívola d'Agramunt, el grup sardanista Estol i el Grup Escènic Agramuntí van estrenar l'espectacle Recodansa.

El Teatre L'Amistat de Mollerussa acull el lliurament del Premi Sardalleida 2014.
photo_camera El Teatre L'Amistat de Mollerussa acull el lliurament del Premi Sardalleida 2014.

El món sardanista lleidatà va celebrar aquest dissabte la gran festa anual com a cloenda de la temporada amb la celebració de la Nit de la Sardana, un acte que commemorava dues dècades a la capital del Pla d'Urgell.

El Teatre L'Amistat de Mollerussa va acollir l'acte protocol·lari del lliurament de premis dels concursos i els reconeixements a la divulgació de la sardana i la cultura popular. En aquest àmbit l'associació Adifolk va rebre el Premi Rotllana per la divulgació de la cultura catalana arreu del món. La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida va reconèixer la tasca dels darrers quaranta anys de l'entitat en la difusió del folklore.

La vetllada també va atorgar el Premi Sardalleida 2014 a Jordi Vivas, Albert Palau i Oscar Fillat integrants del grup GR3, per haver contribuït a difondre la sardana dins de l'àmbit de la música amb els projectes Polcasol3 i per exemple, el projecte 'Gira i gira' que han tirat endavant amb el Grup Sardanista Montserrat.

La Federació també ha volgut fer un petit homenatge al qui va ser president de l'entitat Josep Maria Roset, i que actualment continua en actiu tot i que ha deixat 'la primera fila' del sardanisme. De Roset s'ha volgut destacar el seu compromís amb el món sardanista, el caràcter obert i la seva trajectòria com a sardanista.

La festa sardanista també va voler donar a conèixer les diferents possibilitats expressives de la sardana. Per aquest motiu el programa es va iniciar a quarts de sis de la tarda amb activitats per als més petits i concert de Polcasl3 a la plaça de l'Ajuntament.

Els actes van continuar amb el lliurament dels guardons del 40è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma a l'Amistat, que es va completar amb l'estrena de Recodansa, un muntatge de la Cobla Jovenívola d'Agramunt, el grup sardanista Estol i el Grup Escènic Agramuntí. Un còctel i la visita al museu dels vestits de paper han culminat la tarda.

Durant tota la jornada, la Federació Sardanista va estar buscant el millor selfie de la vetllada a través d'instagram, una proposta per tal que els més joves, sobretot, se sentin part de la festa. El premi es va donar a conèixer el mateix vespre, després de la ballada de sardanes i la mostra de balls vuitcentistes, el correbars i la gimcana sardanista que ha culminat la nit.

comentaris