La Granadella recrea l’ocupació del municipi durant la Guerra Civil

Aquest mes de desembre i sota el títol “Ocupació a les Garrigues: la Granadella, Cinturó de ferro” es realitzaran un seguit d’activitats per recordar l’ocupació franquista a les acaballes de la Guerra Civil espanyola.

dibtic
photo_camera dibtic

Aquest mes de desembre i sota el títol Ocupació a les Garrigues: la Granadella, Cinturó de ferro es realitzaran al municipi de la Granadella un seguit d’activitats per recordar l’ocupació franquista a aquest municipi de les Garrigues a les acaballes de la Guerra Civil espanyola.

El programa ha començat aquest dissabte, 20 de desembre amb l’exposició La Guerra Civil a les Garrigues amb fotografies històriques i cartells de l’època, que es podrà visitar fins després de les festes.

El cap de setmana següent, el dissabte 27 de desembre, durant tot el matí es podran visitar els llocs on es realitzarà la recreació històrica, la Plaça de la Vila i el refugi de la Guerra Civil, ubicat al Molí de la Vila (escorxador); i a les 13 hores. en aquests dos espais es realitzarà la recreació històrica de l’ocupació del municipi de la Granadella per part de les tropes franquistes que va tenir lloc el dia 29 de desembre del 1.938. En motiu de la resistència trobada per l’exèrcit rebel en la ocupació d’aquest municipi, la recreació històrica rep el nom de Cinturó de ferro. En la recreació hi participaran figurants del municipi, i els grups de recreació: Voluntaris de Faió i Grup de Recreació Ejército del Ebro.

El mateix dissabte 27, a les 18 hores., al Centre Cívic del municipi hi haurà la projecció de tres audiovisuals sobre la Guerra Civil i un sobre la recreació de l’any passat.

L’any passat, també durant el mes de desembre i amb motiu del 75è aniversari dels bombardejos a la Granadella per part de l’aviació nazi, al municipi es va realitzar un seguit d’actes, entre els quals una recreació dels esmentats bombardejos. La Granadella va ser una de les poblacions garriguenques més bombardejades durant la Guerra Civil espanyola.

L’esdeveniment es organitzat per l’Ajuntament de la Granadella i compta amb el suport de les entitats: Voluntaris de Faió, Grup de Recreació Ejército del Ebro, Associació d’Estudiosos del Font del Segre, Museu de Trinxera (Corbera d’Ebre), el Centre d’Estudis de les Garrigues i el Consell Comarcal de les Garrigues.

Comentaris