Guillem Simeon representarà a Lleida en les Olimpíades Nacionals de Química

En Guillem ja va obtenir una menció d'honor a l'Olimpíada Nacional de Física que es va celebrar A Coruña.

 Guillem Simeon, a l'esquerra, preparant les olimpíades amb els professors.
photo_camera Guillem Simeon, a la dreta, preparant les olimpíades amb els professors.

L'estudiant del col·legi La Salle de Mollerussa Guillem Simeon ha estat seleccionat com a candidat lleidatà en les Olimpíades Nacional de Química que se celebraran aquest dissabte a Oviedo. Guillem va haver de superar la fase local i catalana, després de participar en la fase nacional de física.

En el cas que el Guillem superi la fase Estatal, es classificaria per poder competir amb estudiants de la resta del món, en la fase internacional que se celebrarà a la ciutat vietnamita de Hanoi del 20 al 29 de juliol.

Als anys 80 van néixer a Europa i Iberoamèrica les Olimpíades Internacionals de Física i Química amb la finalitat de difondre l’estudi i coneixement científic entre els estudiants de nivells preuniversitaris. Tal com s’ha fet aquests darrers anys la Societat Catalana de Física i el Col·legi de Químics de Catalunya van organitzar respectivament, els dies 7 i 25 de febrer, la fase local de les Olimpíades Internacionals de Física i Química a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona per tal de seleccionar els 21 alumnes d'ensenyament secundari representants de les universitats de Catalunya en la fase estatal.

Comentaris