Investigadors de la comarca presenten els seus estudis a Mollerussa

La capital del Pla d'Urgell acull, el dissabte 18 d'octubre, les cinquenes Jornades d'Estudis Comarcals del Pla d'Urgell, organitzades per l'Ajuntament i el Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà.

Imatge d'arxiu de les Jornades d'Estudis del Pla d'Urgell
photo_camera La quarta edició de les Jornades d'Estudis Comarcal van tenir lloc a Linyola.

Investigadors de diferents àmbits de la comarca del Pla d'Urgell presentaran els seus estudis en el marc de les cinquenes Jornades d'Estudis Comarcals, que se celebraran el dissabte 18 d'octubre en el Teatre L'Amistat de Mollerussa. L'acte presentarà 14 ponències de diverses disciplines que recollirà la revista Mascança, publicació que edita el Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, organitzadors de la jornada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mollerussa.

Les jornades començaran a les 9 del matí amb l’acte de benvinguda a càrrec de l’alcalde Marc Solsona, el president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, i Joan Yeguas, president de Mascançà, a la que seguirà la ponència inaugural per part del catedràtic d’Universitat i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, Gaspar Feliu, qui parlarà sobre El primer cadastre del Pla d’Urgell.

Per descarregar i consultar el programa complet de les ponències en aquest enllaç.

D’altra banda, aquest dijous 9 d’octubre a les 9 del vespre a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila es farà la presentació del número 5 de la revista Mascançà, que recull les comunicacions que es van presentar en les 4es Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell, que van tenir lloc l’any passat a Linyola i que inclou comunicacions com la de la figura de Lo Parrot a càrrec de Felip Gallart i Vicent Lladonosa, 1974. Mollerussa tots a una: la plaça de l’Ajuntament, en la que Esteve Mestre i Ton Solé relaten una revolta veïnal viscuda a la capital o L’estany d’Ivars i Vila-sana, una eina de desenvolupament comarcal, per Daniel Altisent.

La presentació de la revista, que coediten conjuntament l’Ajuntament i Mascançà, comptarà amb la intervenció de l’alcalde Marc Solsona; del president de Mascançà, Joan Yeguas; del director de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, Daniel Vilarrúbias; i del coordinador de Mascançà, Josep Camps.

Comentaris