Jean-Michel Jarre, s'afegeix a bandes de culte com New Order, en el cartell del festival barceloní

El festival Sónar 2016 de Barcelona, configura el cartell de més de 150 actuacions que del 16 al 18 de juny ompliran de música i creativitat els escenaris del certamen

Com ja ens té acostumats, l'organització del festival Sónar Barcelona, sorprèn any rere any amb cap de cartell de primer nivell i d'autèntic culte musical. Un cop superades dues dècades de convocatòria musical, creativa i tecnológica, anunciava als mítics New Order, un dels grups més influients de la història del pop electrónic, entre les més de 150 actuacions previstes.

Les propostes del cartell es consolidaben amb un nou anunci magistral, el retorn del productor i músic francés Jean-Michel Jarre, que torna a l'escenari amb l'estrena mundial, en el marc de Sónar, del nou i espectacular show, que tan sols farà a Barcelona.

Jean-Michel Jarre estrena mundial a Sónar 2016Segons explica Jean-Michel Jarre, Sónar s'ha convertit en el que ha de ser un festival modern. Per aquest motiu he triat Sónar per marcar el meu retorn als escenaris, i amb moltes ganes d'estrenar en ell, el meu nou espectacle.

Amb una carrera que abasta més de quatre dècades Jean-Michel Jarre acaba de llançar recentment Electronica 1: The Estafi Machine, el seu primer doble àlbum d'estudi des de 2007, en el qual ha convidat a col·laborar a quinze productors referencials de totes les èpoques amb els quals sent i comparteix el mateix ADN. Entre els quals participants es troben noms referencials com Vince Clarke, John Carpenter, Laurie Anderson i Tangerine Dream amb Edgar Froese; artistes destacats i consagrats com Robert "3D" Del Naja de Massive Attack, Air iMoby; i productors més contemporanis com M83, Boys Noize, Gesaffelstein i Fuck Buttons. Jarre ja ha anunciat la publicació de Electronica 2, que inclourà col·laboracions amb Jeff Mills, Julia Holter, Gary Numan i The Orb, entre uns altres. .

Sónar 2016 suma a diversos dels artistes més destacats de l'electrònica, l'avantguarda i la música de ball de l'actualitat. El músic britànic James Blake presentarà el seu tercer àlbum, Ràdio Silence, desenvolupant-se en un dels seus àmbits favorits: el directe. Blake arriba amb un nou show audiovisual.

Flume, el productor australià de més èxit dels darrers anysFlume, el productor australià de més èxit internacional dels últims anys, autor de joies com Drop The Game i remixes per Arcade Fire i Junior Boys, debuta a Sónar amb un concert en què presentarà el seu esperadíssim segon àlbum,  Skin  .

En el terreny del hip hop i el r & b, cal destacar a la nord-americana d'origen etíop Kelela, nova estrella del r & b futurista, que interpretarà en directe les sensacionals cançons de "Hallucinogen" i "Cut 4 Me"; el sempre sòlid i personalíssim so de Roots Manuva, un dels MCs més importants de la història del hip hop britànic, presentant el seu nou àlbum "Bleeds"; i la nova sensació del grime al Regne Unit, Stormzy,jove vocalista que en ha passat en molt poc temps de l'anonimat a situar al capdavant dels nous ritmes urbans de Londres. Menció a part per Nozinja, mestre del so shangaan electro sorgit del suburbi de Soweto, a Johannesburg, que oferirà un vibrant espectacle en SonarVillage de polirítmia electrònica africana i trepidants balls que subverteixen la dansa tradicional del país.

comentaris