Tàrrega, capital del teatre amateur del 13 de febrer al 19 de març

Aixeca el teló el 28è Concurs de Grups Amateurs de Teatre organitzat per BAT amb sis propostes en competició, seleccionades enguany d'entre 56 propostes

Presentació avui del certamen en roda de premsa inteiror
photo_camera Presentació del certamen en roda de premsa

Torna el Concurs de Grups Amateurs de Teatre "Ciutat de Tàrrega", un dels certàmens més representatius d'aquest àmbit escènic a Catalunya. En la seva 28a edició, sis muntatges en competició desfilaran pel Teatre Ateneu, a les 10 de la nit, tots els dissabtes, del 13 de febrer al 19 de març, convidats pel grup BAT de la capital de l'Urgell.

Els participants provindran de les demarcacions de Barcelona (4), Girona (1) i Tarragona (1), seleccionats enguany d'entre 56 propostes. Hi seran presents diversos gèneres, oscil·lant de la comèdia al drama, amb interpretacions i escenografies que res tenen a envejar al teatre professional.

El grup guanyador del palmarès actuarà a FiraTàrrega el pròxim setembre

El preu de l'entrada és de 7 euros i també es pot adquirir un abonament al preu de 30 eurosCafeteries i restaurants de Tàrrega continuaran obsequiant els clients amb vals de 2 entrades al preu d'1. Com a novetat, la gala de lliurament de premis tindrà format de lunch party en horari de tarda el dissabte 16 d'abril a La Granja.

El palmarès distingirà la millor interpretació principal masculina i femenina, interpretació secundària masculina i femenina, escenografia, direcció i grup. Com de costum, la companyia guanyadora formarà part de la programació de FiraTàrrega el pròxim setembre. El XXVIII Concurs de Grups Amateurs de Teatre "Ciutat de Tàrrega" compta amb el suport de la Regidoria de Cultura, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida.

Hi seran presents diversos gèneres, oscil·lant de la comèdia al drama

La programació d'enguany de grups amateurs arrancarà el dissabte 13 de febrer amb l'obra Divines, a càrrec de Grup de Teatre Emfapatir (Constantí), una nova versió de la coneguda comèdia La cage aux folles, la qual s'ha dut també al cinema en diverses ocasions. Dissabte 20 de febrer l'obra serà Agnes de Déu, a càrrec d'Inestable Ceretana de Teatre (Puigcerdà), a la qual el dramaturg nord-americà John Pielmeier proposa un espai de reflexió més enllà del binomi ciència vs. religió.

El cicle es continuarà el dia 27 de febrer amb Les noies del Calendari, a càrrec d'Acte Quatre (Granollers), celebrada comèdia de Tim Firth inspirada en la història real d'un grup de dones madures de Yorkshire (Anglaterra) que van fer realitat l'agosarada idea de ser models d'un calendari benèfic amb el nu artístic com a eix. El dissabte 5 de març serà el torn de L'home amb qui somien les dones quan somien amb homes, a càrrec de Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, una comèdia sobre el món de la parella i del teatre amb pinzellades musicals. 

Cafeteries i restaurants de Tàrrega continuaran obsequiant els clients amb vals de 2 entrades al preu d'1

Per acabar, el dia 12 de març s'escenificarà Mort d'un viatjant, a càrrec de l'Associació Teatral El Partiqui (Barcelona), un dels textos cabdals del teatre universal, obra d'Arthur Miller, reconegut amb el Premi Pulitzer i 2 Premis Tony; mentre que finalment, el dissabte 19 de març pujarà al teatre l'obra L'art de la comèdia, a càrrec del Grup del Casal Familiar Recreatiu Els Carlins (Manresa), un text d'Eduardo de Filippo que juga a l'ambigüitat amb l'espectador.

Comentaris