27.10.2021 |
Territoris.cat

Juneda vibra amb la vetllada “Passa cantant!” del Garrigues Guitar Festival

L’església de la Transfiguracó del Senyor de Juneda es va omplir amb motiu del concert que, dins el Garrigues Guitar Festival-Memorial Emili Pujol, van oferir divendres Maria Altadill, Abel Folk i Mikko Ikäheimo.

Passa Cantant-2
El concert Passa Cantant! del Garrigues Guitar Festival a Juneda.
Juneda vibra amb la vetllada “Passa cantant!” del Garrigues Guitar Festival

L’Església de la Transfiguracó del Senyor de Juneda es va omplir divendres al vespre amb motiu del concert del Garrigues Guitar Festival-Memorial Emili Pujol.

Sota el títol de Passa cantant!, la mezzo-soprano Maria Altadill, l’actor Abel Folk i el guitarrista finlandès Mikko Ikäheimo van oferir una vetllada musical de categoria. L'actuació és un viatge per la música i la literatura més regionalista als nous corrents d’influència europea que creen nous moviments culturals on conviuen i coexisteixen un brillant període de 40 anys d’un desitjat Modernisme, un clàssic Noucentisme i una futurista Avantguarda.

Delicioses obres literàries de Joan Maragall, Josep Carner, Josep Jané, Prudenci Bertrana, Josep Maria Roviralta o Josep Maria de Sagarra es conjuguen amb delicades obres musicals de Manuel de Falla, Federico Moreno Torroba, Isaac Albéniz, Frederic Mompou, Enric Morera o Eduard Toldrà.

El Garrigues Guitar Festival-Memorial Emili Pujol està organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues i, en el cas de Juneda, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Juneda. Aquest festival celebra enguany la seva quarta edició entre els dies 2 de juliol i 29 d’agost, en què s’han programat concerts per tota la comarca i també per Lleida ciutat.

Juneda vibra amb la vetllada “Passa cantant!” del Garrigues Guitar Festival
comentaris