19.09.2021 |
Territoris.cat

L'Arreu continua treballant en la divulgació de la cultura popular

Aquest dissabte 18 d'octubre es presenta la cinquena edició del Curs de gralla i timbal, que s'iniciarà el 25 d'octubre fins al 14 de març de 2015 .

Els participants en l'anterior curs de timbal de l'Ateneu Popular l'Arreu.
Els participants en l'anterior curs de timbal de l'Ateneu Popular l'Arreu.
L'Arreu continua treballant en la divulgació de la cultura popular

El Casal Popular l'Arreu continua treballant en el foment de la cultura i les tradicions populars, recuperadors de la Colla Gegantera de Mollerussa, instigadors del grup de grallers, i també culpables de la recuperació de la colla bastonera de la capital del Pla d'Urgell.

Amb aquesta voluntat, el casal Popular l'Arreu, el dissabte 18 d'octubre es presenta la cinquena edició dels Cursos de gralla i timbal, que s'iniciarà el 25 d'octubre fins al 14 de març de 2015. Aquesta formació va dirigida tant a infants com a persones adultes i comptarà amb diferents nivells d'aprenentatge: infantil, inicial, mitjà i superior.

Es tracta d'una proposta pedagògica pensada pels qui vulguin iniciar o perfeccionar la formació musical tradicional, com també, per poder participar en l'acompanyament dels elements de la cultura popular i tradicional del Casal Popular l'Arreu (gegants, capgrossos, cavallets, balls de bastons o danses tradicionals).

El curs de timbal està pensat especialment per infants a partir de 4 anys on l’objectiu principal és el control rítmic i introduir als més menuts dins del món de la cultura popular a partir del joc amb els ritmes i els sons, desenvolupant d’aquesta manera la seva capacitat de creació musical. La percussió és l’única disciplina que permet jugar, crear i gaudir de la música sense tenir necessàriament coneixements musicals previs, com també permetrà la participació directa dels alumnes als actes de cultura popular de la ciutat. En canvi, el curs de gralla està pensat per joves i adults a partir de 10 anys.

El període d'inscripció estarà obert fins el dissabte 18 d'octubre o fins a l'exhauriment de les places lliures, el preu de matrícula per a tot el curs és de 60 €. Les inscripcions es podran realitzar presencialment al Casal Popular l'Arreu, telefònicament al 648.73.50.52 o a través del correu electrònic [email protected]

Aquesta formació rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Pública Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

L'Arreu continua treballant en la divulgació de la cultura popular
comentaris