L'escriptor Francesc Delgado parla sobre l'època i la vida de quatre autors i intel·lectuals catalans nascuts el 1912

Artís-Gener, Ferrater Mora, Calders i Sales són els autors homenatjats a través de l'exposició Escriure en temps difícils, presentada a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, i dels quals Delgado va oferir dijous una visió general de l'època històrica en que van viure, de les seves vides i obres.
photo_camera Delgado, es el comissari de la mostra que serà a la biblioteca fins el 22 de setembre.

Mitjançant l'exposició, la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració del Servei de Biblioteques vol commemorar el centenari del naixement dels quatre escriptors de reconegut prestigi: Avel·lí Artís-Gener, Josep Ferrater Mora, Pere Calders i Joan Sales. 

Delgado, com a comissari de la mostra que serà a la biblioteca fins el 22 de setembre, va contextualitzar els 4 personatges en la seva època i alhora va fer un petit tast de l’extensa obra dels 4 autors. Pel que fa a l’exposició, es tracta d’una mostra  de petit format estructurada en cinc blocs temàtics, un primer àmbit introductori amb els aspectes històrics i biogràfics comuns del autors i després quatre blocs, un per a cada autor, on es desenvolupen els fets més destacats de la seva obra i personalitat. La mostra ens parla de la vida i obra de quatre escriptors i intel·lectuals catalans nascuts el 1912, educats a les escoles modernes dela Catalunyadels anys 20 i donats a conèixer al públic lector durant el període dela Generalitatrepublicana.

 Així, l’exposició ens parla d’Avel·lí Artís-Gener «Tísner» com a artista polifacètic i contador inesgotable d’anècdotes i memòries. S’exposen els principals llibres de contes de Pere Calders, precursor del realisme màgic en l’escenari internacional. Es parla de Joan Sales, autor de la primera de les grans novel·les de la postguerra sobre la guerra civil d’èxit internacional: també es descriu la seva activitat com a editor i descobridor d’una bona part dels grans novel·listes de segon terç de segle XX. Finalment es descriu el pensament de Josep Ferrater Mora, el filòsof català de més projecció internacional del segle passat, i les seves reflexions a la recerca dels trets distintius de les formes de vida catalana.

Comentaris
Més a Cultura
Entering on the requested page Skip advertisement