04.12.2022 |

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila participa en el concurs Verbalíada

La Verbalíada és una proposta de concurs verbal per a joves de 12 a 18 anys que neix a les biblioteques, es projecta arreu a través de la xarxa, torna a les biblioteques i acaba en una Gran Final amb un concert de Txarango.
Marius Serra i Oriol Comas van presentar la proposta cultural.
Marius Serra i Oriol Comas van presentar la proposta cultural.
La Biblioteca Comarcal Jaume Vila participa en el concurs Verbalíada

Màrius Serra i Oriol Comas van presentar el passat dijous davant de més de dos-cents bibliotecaris de tot Catalunya la Primera Verbalíada, un concurs obert a joves de 12 a 18 anys que ha estat concebut per desvetllar el gust per la llengua a través del joc. La presentació va tenir lloc a la Biblioteca de Catalunya durant la trobada organitzada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat.

La Verbalíada és una competició en què els joves hauran de demostrar la seva habilitat jugant amb les paraules. Els concursants es reclutaran des de les biblioteques de tot el territori i tots podran aspirar a arribar a una gran final que se celebrarà a Barcelona l’abril del 2013

Als més grans, la paraula Verbalíada els recordarà la universiada, el terme amb què s’anomenava els Jocs Olímpics de l’Europa de l’Est durant l’etapa comunista. Però en realitat el terme verbalíada ve de Verbàlia, un país habitat per aquells que viuen la llengua com una font de plaer. La Verbalíada 2013 és una gran activitat basada en el joc lingüístic, que començarà el mes de gener amb un escalfament digital i culminarà el mes d’abril amb una gran final nacional.

El 15 de gener s’obre la inscripció i s’activen els dos jocs d’escalfament extrets de la capsa Verbàlia al web verbaliada.cat Tots els inscrits van associats a una biblioteca de referència. Els dissabtes 9 i 16 de març se celebren les semifinals a totes les biblioteques participants. Els punts obtinguts al Columnagrama donaran un plus, però seran determinants les proves escrites que es faran a la biblioteca segons el Quadern de la Verbalíada, que constarà de cinc jocs verbals eliminatoris.

Màrius Serra i Oriol Comas, ajudats pels Txarango, dirigiran les proves en viu que permetran saber quins són els dotze guanyadors de la Primera Verbalíada. Els premis seran immaterials: experiències culturals de proximitat com assistir a un concert des del backstage. I per començar a experimentar-ho, els guanyadors assistiran des de l’escenari del Casino L’Aliança del Poble Nou al concert amb què els Txarango tancaran la Gran Final.

Per a més informació dirigir-se: al Pla d'Urgell, a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i a la xarxa de Biblioteques municipals. 

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila participa en el concurs Verbalíada
comentaris