06.10.2022 |

Pere Macias i Gemma Aguilera presenten a Mollerussa "La gran Bacanal"

El llibre insereix en la política d'infraestructures espanyola en les formes de governabilitat de l'Estat, on el PP i el PSOE planifiquen les obres com una subhasta electoral entre els territoris que es disputen els partits.
Pere Macias i Gemma Aguilera, autors del llibre La gran bacanal.
Pere Macias i Gemma Aguilera, autors del llibre La gran bacanal.
Pere Macias i Gemma Aguilera presenten a Mollerussa "La gran Bacanal"

El centre Cultural de Mollerussa serà l'escenari aquest divendres a les 20:00 h. de la presentació del llibre La gran bacanal, La política desorbitada de les Infraestructures a l'Estat, del que en son autors el portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats Pere Macias i la periodista Gemma Aguilera. Un acte que introduirà l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona.

Aeroports sense avions, estacions fantasma de TAV, ports amb dics gegants sense tràfic de mercaderies, autopistes que condueixen a territoris econòmicament desèrtics... És el resultat d'una Espanya que va creure a ulls clucs que la dilapidació de recursos públics en infraestructures garantiria la igualtat de totes les regions, la ficció de la cohesió territorial.

Els dos autors expliquen la tesi del llibre, que és que el malbaratament de diners públics en infraestructures els darrers deu anys a Espanya ha tingut un objectiu molt clar i polític que és generar "cohesió social" i unitat a l'Estat espanyol, independent de la funcionalitat d'aquestes.

Avui, la ficció s'ha desmuntat. La dècada prodigiosa il·lustra aquest desastre identificant-ne els responsables i les seves estratègies, sovint dissenyades per a cada regió segons les necessitats electorals. El cas més recent, el TAV de Galícia, promès pel PP en campanya electoral, en plena crisi econòmica. S'hi exposen xifres esfereïdores i es retrata una política d'infraestructures que té l'honor de ser la menys rendible d'Europa. Un malbaratament que ha contribuït de forma sensible a la precària situació de l'economia espanyola. Arribats a aquest punt, es fa molt difícil que la societat espanyola segueixi donant el vist-i-plau a un dispendi tan obscè.

Pere Macias i Gemma Aguilera presenten a Mollerussa "La gran Bacanal"
comentaris