07.05.2021 |

La colla Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig representa la sardana a l'Adifolk

La colla Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig participa aquest cap de setmana en el certamen Adifolk, que es celebra a Budapest, com a representants de la sardana. La colla vilanovenca és la catorzena vegada que participa en aquesta mostra internacional de folklore.
La delegació lleidatana amb la colla Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig.
La colla Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig representa la sardana a l'Adifolk

La colla Sol Ixent forma part de la representació lleidatana en l'aplec internacional que se celebra aquest cap de setmana a la capital hongaresa. La participació en aquesta mostra folklòrica està promoguda per la Diputació de Lleida, per la qual cosa ha acompanyat a la delegació lleidatana el president de l'ens provincial Joan Reñé, al qual acompanyava la vicepresidenta de l'IEI, Rosa Pujol.

La colla del Pla d'Urgell forma part de la delegació catalana on hi ha una vintena de grups folklòrics entre els que també hi ha els Nans de Tàrrega (l'Urgell) de l'Associació Guixanet i els Capgrossos de l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya portats per la colla de La Roca Fumada de Juneda (Les Garrigues). Els lleidatans van participar aquest divendres en l'espectacle "L'arbre de la vida" i que va servir d'inici de l'Aplec Internacional 2012.

Els representants institucionals participaran aquest dissabte en la recepció oficial que es farà a l'Adifolk a la casa de la vila de Budapest. L'Adifolk és un aplec internacional que vol donar a conèixer Catalunya i les seves manifestacions culturals arreu d'Europa. L'any passat es va celebrar a la ciutat alpina de Grenoble.

La colla Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig representa la sardana a l'Adifolk
comentaris