La llei d'estrangeria i la mostra gastronòmica protagonitzen la festa senegalesa

L'associació de ciutadans senegalesos residents al Pla d'Urgell va celebrar, aquest cap de setmana, el vuitè aniversari de la seva constitució, amb un seguit d'actes culturals i de lleure.
La festa va tenir lloc a la sala de ball del complex de L'Amistat.
photo_camera La festa va tenir lloc a la sala de ball del complex de L'Amistat.

Els ciutadans senegalesos que resideixen a Mollerussa i al Pla d'Urgell es van constituir en associació fa vuit anys, amb la voluntat de fomentar la convivència i la participació ciutadana entre els seus integrants. Per altra banda el impulsors de l'entitat també han volgut divulgar la seva cultura, compartir amb la gent i el territori que els va acollir, la riquesa de les seves costums i tradicions.

Per aquest motiu, des de fa vuit anys, organitzen aquest acte amb el que intenten compaginar propostes culturals, socials i de lleure, obrint l'entitat a la ciutadania, per tal que coneguin la seva gastronomia, la música, les costums i tradicions.

Entre els actes que es van dur a terme, la conferència sobre la nova Llei d'estrangeria i la mostra gastronòmica van ser els més destacats. Els ciutadans senegalesos, al igual que altres col·lectius d'estrangers residents a Catalunya, solen estar preocupats pels tràmits administratius que han de dur a terme en els casos de reagrupaments familiars i els permisos de residència, per la qual cosa els interessa conèixer els passos a seguir en aquesta tramitació.

L'associació va reconèixer la tasca de les diferents institucions que l'hi donen suport, com el Consell Comarcal del Pla d'Urgell o l'Ajuntament de Mollerussa, als que va lliurar un diplomes d'agraïment, així com a altres persones que han reballat en millorar les condicions socials i la convivència del col·lectiu.

Més d'un centenar de persones van participar en la celebració, que va continuar amb la mostra gastronòmica, que té la voluntat de donar a conèixer els plats tradicionals i les costums d'aquest país africà. En el decurs del sopar es va dur a terme un sorteig de diversos regals facilitats per les cases comercials de Mollerussa i de la comarca. La festa va finalitzar amb una sessió de ball amb música tradicional.

Per altra banda també es va fer una recollida de diners per ajudar als damnificats en les inundacions que van devastar algunes zones del país el passat mes d'agost, pluges torrencials que van causar 18 morts, centenars de ferits i grans danys materials. L'associació va confeccionar unes samarretes amb el lema Catalunya amb Senegal, per ajudar als damnificats. 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement