La missa de Sant Ximplí omple el Centre Cultural de Mollerussa

Teatre de Butxaca va estrenar aquest dimecres l'espectacle La missa de Sant Ximplí, una combinació d'ombres xineses i titelles que es sincronitzen per desvetllar una història amb arrels de rondalla popular, obra de Josep Massagué.

Carles Crespo, dona vida al personatge de La missa de Sant Ximplí.
photo_camera Carles Crespo, dóna vida al personatge de La missa de Sant Ximplí.

Es podria dir que La missa de Sant Ximplí és un espectacle d'artesania, ja que s'ha anat configurant a partir de petites aportacions artístiques de cada un dels seus creadors. Un text que Josep Massagué va anar desplegant des dels seus origens populars, per tal que David Pradas afinés la seva creativitat musical per posar notes a la història, que havia de tenir uns personatges que es mourien en un escenari i amb vestuari dissenyat per Massegué.

El conjunt es complementava amb la construcció del personatge, obra de la Núria Miret, que amb la complicitat de la Nataliya Ermakova donaven vida a les ombres xineses que acabarien d'arrodonir l'espectacle, sota la direcció de Jaume Jovells, i amb la perfecta sincronia tècnica d' Albert Solé.

Però en realitat cal destacar el paper de Carles Crepo, ànima de l'espectacle, un jove actor mollerussenc, format a les files de Teatre de Butxaca i que ha donat vida al personatge principal, l'Angelina. Una tasca de sincronia entre la interpretació i l'animació del titella que aporta el realisme a l'espectacle. Crespo es submergeix totalment en la llegenda amb una interpretació impecable.

Tot plegat un espectacle que aquest dimecres va deixar bocabadats al públic que va omplir el Centre Cultural de Mollerussa, per participar de la seva estrena, i que també obria la programació de l'hora del conte de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de la capital del Pla d'Urgell.

Recordar que Teatre de Butxaca,ha estat l'impulsor del cicle Cua d'estiu que es va dur a terme el passat mes de setembre a Fondarella, amb objectiu de divulgar els espectacles de petit format que es produeixen a la demarcació de Lleida. Entre la programació es van poder veure diferents disciplines artístiques, música, poesia o teatre, un projecte que té voluntat de continuar al llarg de tot l'any coincidint amb el canvis d'estació.

Comentaris