Helena Rufat presenta "Una història d'amor" al Palau d'Anglesola

L'Associació de Dones del Plau d'Anglesola i la revista Avenç organitzen un acte literari que tindrà com a protagonista l'escritora de Mollerussa Helena Rufat, que presentarà la novel·la Una història d'amor.
Acte de presentació del llibre Una història d'amor a la Biblioteca Jaume Vila.
photo_camera Acte de presentació del llibre Una història d'amor a la Biblioteca Jaume Vila.

El local Sociocultural del Palau d'Anglesola serà l'escenari el 25 de gener, de la presentació de la primera novel·la de l'escriptora mollerussenca Helena Rufat, un acte que tindrà lloc a partir de les 20:00 hores, organitzat per l'Associació de Dones de la localitat i la revista Avenç.

La novel.la editada per Edicions de 1984, gira al voltant de la Teresa, una mare jove i soltera que aprèn molt aviat la diferència entre els desitjos i la realitat. Sense possibilitats de sobreviure dignament en la Barcelona en què ha crescut, la Teresa fuig amb els fills cap a Torsal, un poble perdut i envellit on busquen una família amb nens per evitar que tanquin l’escola. A Torsal, rep l’ajut de mossèn Benet, un home sensible, diferent als altres i que, com la Teresa, tampoc ha pogut dirigir la seva vida. Les decisions que hauran de prendre i els secrets als quals s’hauran d’enfrontar ambdós personatges trasbalsaran en molt poc temps tant l’aparent quietud del poble com les seves pròpies vides.

Helena Rufat, nascuda el 1967 a Torrelameu (La Noguera), viu actualment a Mollerussa. És catedràtica de Llengua i Literatura Catalanes a l’INS Ermengol IV de Bellcaire. Anteriorment ha publicat l’estudi literari J.M.Castellet: el progrés del crític o el crític del progrés? (Lectures al quadrat, 1995) i alguns articles, però no és fins fa poc que comença a escriure ficció. El 2007 obté el Premi de Narrativa Breu d’Altafulla amb l’obra Manila i el 2008 guanya la primera edició del Manel Canals amb La clau. Els anys següents ha estat finalista en dues ocasions del Premi Vent de Port de contes amb L’olor de la palla i L’home afortunat, publicats per Pagès editors. Una història d’amor es presentarà també a Lleida el 30 de novembre a les 19.30 de la tarda a la llibreria Caselles. 

comentaris