Mollerussa, seu de la final catalana del Concurs Sardanista de Punts Lliures

El concurs  de Punts Lliures, que es celebrarà per primer cop en terres lleidatanes, tindrà lloc el 24 de novembre, amb la participació de 20 colles sardanistes representants de tot el territori Català.
Presentació de la Final de Punts Lliures a l'Ajuntament de Mollerussa.
photo_camera Presentació de la Final de Punts Lliures a l'Ajuntament de Mollerussa.

Impulsat per l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, i amb la col·laboració de la Unió de Colles Sardanistes, i el suport de l'Ajuntament i la Diputació de Lleida, la capital del Pla d'Urgell acollirà el dissabte 24 de novembre, la final catalana de Punts Lliures.

El concurs, que tindrà lloc als Pavellons Firals comptarà amb la participació d’un total de 20 colles arribades de diferents punts de la geografia catalana com Tarragona, Barcelona, Girona, Lleida, Sabadell, Torroella de Montgrí o Manlleu, entre altres, segons ha dit la presidenta de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, Mercè París, la qual ha indicat que

no es tracta d’un concurs normal sinó que és tot un espectacle

que, a més, aconsegueix mobilitzar prop de 400 persones entre participants, acompanyants i espectadors. Mercè Paris ha afegit que és la primera vegada que aquest esdeveniment es fa a les Terres de Lleida. 

Per la seva part, Marta Nevado, tresorera de la Unió de Colles Sardanistes, ha explicat que aquesta serà la vuitena edició de la final catalana de punts lliures i ha insistit en el fet que es tracta de la primera en un municipi de Lleida. 

Pel que fa al concurs, de les 20 colles, 3 participaran en la categoria d’alevins, 5 en la de juvenils, 2 en la de veterans i les altres 10, en la de grans. La final començarà a les 10 de la nit amb la presentació individual de les diferents colles participants que poden interpretar un número musical de la seva invenció o bé fer un galop de fantasia. Tot seguit es desenvoluparà la competició en la qual les colles participants d’alevins, juvenils i veterans ballaran les sardanes Atractiva, d’en Francesc Juanola, i Terra de Cavallers, d’Enric Ortí, mentre que les colles de grans interpretaran Escalenca, d’en Pere Mercader, i Mataró, ciutat pubilla, d’en Marc Timón. La jornada acabarà amb una sardana de germanor.

Comentaris