Llorenç Soldevila proposa la seva ruta personal per l'Alt Pirineu i l'Aran

Aquest treball és el cinquè volum dels 11 que Llorenç Soldevila té previstos de publicar d’aquí al 2018, un projecte que s'afegeix al web www.endrets.cat, en el que hi ha referenciats 1364 indrets de la geografia dels Països Catalans.

L'escriptor Joan Francesc fa la lectura de textos del llibre Comarques lleidatanes, l’Alt Pirineu i l’Aran.
photo_camera L'escriptor Joan Francesc fa la lectura de textos del llibre Comarques lleidatanes, l’Alt Pirineu i l’Aran.

El professor de llengua i literatura de la Universitat de Vic Llorenç Soldevila, va presentar aquest dijous en la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, el llibre Comarques lleidatanes, l’Alt Pirineu i l’Aran, el cinquè volum dels 11 que té previstos que surtin d’aquí al 2018. Es tracta d'una antologia de paisatges i textos vinculats al territori on surten referenciats més d’una trentena d’autors.

Soldevila també va presentar el web www.endrets.cat en el qual hi ha referenciats gairebé 2000 textos inscrits en 1364 indrets de la geografia dels Països Catalans, un projecte que té per objectiu contribuir a llegar al país una memòria històrica.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, el doctor en Filologia Catalana Josep Camps, i els escriptors Vidal Vidal, Joan Francesc Dalmau i Bernat Huguet. Solsona va destacar el fet que es tracta d’un llibre

accessible, amè i atractiu que permet interactuar de manera diferent a l’habitual.

Per la seva banda Josep Camps, va valorar el treball de Soldevila com

eina pedagògica de primer ordre,

ja que permet als professors acostar la literatura als seus alumnes des de diferents disciplines i així complir el doble objectiu d’estimular la lectura i preservar la memòria literària. L’escriptor Vidal Vidal, va destacar la selecció acurada del volum que fa que sigui

útil com a guia de viatges i també com a llibre de consulta.

Vidal va assegurar que es tracta d’un llibre molt necessari que s’acosta als autors també en el vessant més personal.

En el transcurs de la presentació, els autors de la comarca Joan Francesc Dalmau i Bernat Huguet van llegir alguns dels fragments que surten referenciats en aquest cinquè volum de l’obra.     

Comentaris