08.12.2021 |
Territoris.cat

EN EL DECURS DE L'ACTE ES VA PRESENTAR LA MISCEL·LÀNIA SOBRE EL BISBE DEIG

Lucia Caram presideix el segon Memorial Mossèn Jesús Huguet a Fondarella

Sor Lucia Caram va confessar que va ser el Bisbe Deig, va ser una de les persones que més la van acostar al que era l'àmia i l'esperit de Catalunya.

Joan Reñé, Sor Lucia, i Carles Tejedor en l'acte celebrat a Fondarella.
Joan Reñé, Sor Lucia, i Carles Tejedor en l'acte celebrat a Fondarella.
Lucia Caram presideix el segon Memorial Mossèn Jesús Huguet a Fondarella

Sor Lucia Caram va ser la convidada de l'acte en memòria de Mossèn Jesús Huguet, que aquest divendres va celebrar la segona edició a Fondarella, una commemoració que també va acollir la presentació de la Miscel·lània sobre el Bisbe Deig, en la que hi va participar el capellà fill del municipi del Pla d'Urgell, i traspassat tràgicament al setembre de 2012.

En l'acte organitzat per l'Ajuntament de Fondarella i l'Associació d'Amics del Bisbe Deig, també hi va participar l'alcalde del municipi i president de la Diputació Joan Reñé, qui va afirmar que el memorial ha de ser un acte per carregar tots aquells valors que han atresorat persones com el Bisbe Deig, mossèn Jesús Huguet o la convidada Sor Lucia Caram, ajudar a totes aquelles persones i col·lectius que ho necessiten. Reñé afegeix que en moments difícils com l'actual, des dels llocs de responsabilitat és imprescindible que tots ens trobem i anem junts, per tal de fer entendre que enriquir la comunitat no és senzillament generar economia, sinó també ser capaços d'antendre i estar amatents a què cap persona ni col·lectiu de la comunitat pateixi més enllà del que siguin les normes bàsiques i aquell blindatge que hem de fer.

Per la seva banda Sor Lucia Caram, va confessar que va ser el Bisbe Deig, va ser una de les persones que més la van acostar al que era l'àmia i l'esperit de Catalunya. La monja dominica, va referir-se a mossèn Jesús Huguet, explicant que quan va arribar a Manresa, i començava a aprendre català, esperava els articles de Jesús Huguet al full diocesà. Textos que l'hi cridaven l'atenció, pel fet que amb un llenguatge tan senzill i tant humà es pogués explicar el que era essencial en la seva vida, la fe que l'havia portat a assumir el compromís per les persones.

Sor Lucia, afegeix que acostumada a una església que normalment parlava de problemes que ningú tenia i responia preguntes que ningú es feia, de cop i volta es trobava amb reflexions molt pròximes, molt humanes, com les que feia mossèn Huguet. Per Sor Lucia, Jesús Huguet es va convertir en un referent abans de conèixer-ho.

L'Institut d'Estudis Ilerdencs ha col·laborat en l’edició de la Miscel·lània, que té com a escriptors el mateix traspassat Jesús Huguet, i dels periodistes Antoni Puigvert, Enric Juliana, Albert Sáez, Francesc-Marc Álvaro i Francesc Romeu o el sociòleg Salvador Cardús, entre altres. El pròleg és del president Joan Reñé.

Lucia Caram presideix el segon Memorial Mossèn Jesús Huguet a Fondarella
comentaris