17.10.2021 |
Territoris.cat

EL SALÓ CELEBRA LA TRENTA-UNENA EDICIÓ DEL 19 AL 30 D'ABRIL

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil torna al Complex de L'Amistat després de set anys al Pavelló Firal

El trasllat ha estat motivat per no coincidir amb el calendari firal, així com per poder invertir més en l'organització d'activitats que en l'ambientació del Pavelló Firal.

Saló del Llibre en el marc del Complex de L'Amistat l'any 2004.
Saló del Llibre en el marc del Complex de L'Amistat l'any 2004.
El Saló del Llibre Infantil i Juvenil torna al Complex de L'Amistat després de set anys al Pavelló Firal

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil entra en la seva tercera dècada retornant al Complex de L'Amistat, instal·lacions en les quals va iniciar la trajectoria mollerussenca l'any 2003. Aquesta decisió ha estat motivada pel fet de no condicionar les dates de celebració del saló als diferents esdeveniments del calendari firal que tenen la seva seu al Pavelló Firal i també amb la idea de poder invertir més recursos en l’organització d’activitats complementàries que no en l’ambientació de l’espai, segons ha explicat aquest dimarts l'alcalde Marc Solsona. 

Amb la presència de la secretària tècnica del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Marga Mateu, i la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé, Marc Solsona ha destacat la singularitat del saló - únic per les seves característiques que se celebra als Països Catalans- i el més gran de l'estat espanyol en volum de llibres que s'hi exposa i ha recordat l'aposta que fa Mollerussa per tenir joves ben formats i sensibilitzats amb la lectura, a través de projectes com el Municipi Lector, entre altres. 

El XXXIè Saló del Llibre Infantil i Juvenil comptarà amb més de 4.500 llibres i es distribuiran entre la sala del teatre, que tindrà la platea aixecada, la sala d'exposicions del Museu de Vestits de Paper, el vestíbul i també, en ocasions puntals, la sala de ball així com també la plaça exterior per determinades actuacions, si el temps ho permet. 

La inauguració oficial del saló, promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Mollerussa, tindrà lloc diumenge dia 19 a les 12 del migdia i comptarà amb l’actuació del Mag Selvin, segons ha explicat Diana Solé, que ha indicat que enguany el certamen comptarà amb una quinzena d’activitats complementaries bàsicament destinades al públic familiar i en cap de setmana. A banda d’espectacles, hores del conte i màgia, el saló també inclourà la Segona Trobada Pedagògica, que organitza per segon any el departament d’Ensenyament en el marc del saló després de la bona acollida del de l’any passat. També es farà, coincidint amb Sant Jordi la Marató de Lectura en veu alta, que està oberta a tota la ciutadania i que tindrà lloc durant dotze hores ininterrompudament amb la participació d’entitats i particulars. Així mateix, també en el marc del saló tindran lloc les semifinals de les Terres de Lleida del XI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta. 

Un dels atractius del saló de cara als escolars que hi acudeixen, que des d’avui poden sol·licitar visita, és la possibilitat de conèixer de primera mà la feina de diferents autors i il·lustradors centrats en la literatura infantil i juvenil. En aquest sentit, enguany seran presents al saló autors de reconegut prestigi com Anna Manso, Valentí Gubianes, David Ciriri, David Nel·lo, Montserrat Galícia i Jaume Cela, la majoria dels quals opten a guanyar amb els seus darrers treballs al Premi Protagonista Jove gràcies a la votació de 6.500 escolars de tota Catalunya que han llegit les seves obres i les han puntuat

Pel que fa a exposicions, aquest any el saló tindrà 6 mostres, entre les quals, cal destacar un homenatge als 20 anys de trajectòria de l'il·lustrador Valentí Gubinaes, que és a més l'autor del cartell d'enguany. 

El saló a més comptarà també cada dia amb sessions d’hora del conte obertes al públic en general i hi haurà venda de llibres els caps de setmana a càrrec de la Llibreria Dalmases de Mollerussa. El certamen serà utilitzat en horari lectiu pels centres escolars, mentre que la resta d’horari i els caps de setmana estarà obert al públic en general. Els horaris són de dilluns a divendres de 9 a 13 i de 15 a 20 hores i els dissabtes i diumenges d’10.30 a 14 i de 16 a 20 hores.

  

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil torna al Complex de L'Amistat després de set anys al Pavelló Firal
comentaris