Marató fotogràfica del Pla d'Urgell impulsada pel Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà

El Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mancançà ha organitzat una convocatòria per tots els aficionats a la fotografia que vulguin participar en una marató que vol recollir instantànies dels monuments de la comarca que formaran part de la Viquipèdia.
Ermita de la mare de Déu de les Sogues
photo_camera Imatge de l'ermita de la Mare de Déu de les Sogues a Bellvís.

El Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mancançà ha convocat una marató fotogràfica per al proper dia 22 de setembre, amb la voluntat de poder recollir les instantànies del 200 monuments i edificis emblemàtics catalogats, per Google,  a la comarca. La convocatòria esta oberta a tots els aficionats a la fotografia o interessat en participar en la iniciativa. La sortida serà a les 10 del matí, davant de l'Arxiu Comarcal.  

Si us agrada la fotografia, si disposeu d'una càmera, rèflex, compacta, un mòbil amb bona resolució, i teniu ganes de capturar els racons més emblemàtics de la comarca per tal de donar-los a conèixer a la xarxa, podeu participar en la convocatòria.

Wiki Takes Pla d'Urgell o La Viqui prem el Pla d'Urgell és una gimcana fotogràfica que se celebrarà al Pla d'Urgell durant el mes de setembre de 2012. La iniciativa s'impulsa des del Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà amb el suport d'Amical Viquipèdia per donar a conèixer el projecte Wiki Loves Monuments i animar a la participació.

Viquipèdia pren el teu municipi (en anglès, Wiki Takes Your City) és una sèrie de gimcanes fotogràfiques que se celebren a ciutats d'arreu del món. La primera es va celebrar a Manhattan l'any 2008 i fins el moment ja s'ha repetit en més de vint-i-sis ciutats més. El nom anglès de l'esdeveniment fa referència a la cançó "First We Take Manhattan" de Leonard Cohen.

Aquesta edició forma part dels actes a nivell europeu per animar a la participació del Wiki Loves Monuments 2012. Es pretén així enriquir l'arxiu d'imatges lliures d'aquesta comarca a Wikimedia Commons, i així poder-les reutilitzar en d'altres projectes com la Viquipèdia. El Pla d'Urgell disposa de prop de 200 monuments llistats que formen part de Wiki Loves Monuments 2012, dels quals tot just es disposa imatges d'una vintena. A més, hi ha una sèrie d'articles sobre el Pla d'Urgell mancats de foto, dels quals es facilita la llista corresponent per si algú té interès en proporcionar-ne imatges.

Per tal d'animar a la participació, la gimcana tindrà format de concurs, i la (o les) millors fotografies segons el criteri del jurat (es donarà a conèixer oportunament) rebran un premi (a determinar).


Comentaris