02.10.2022 |
Territoris.cat

Mig centenar d'autors i editors inauguraran el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell presidirà l'acte inaugural de la trentena edició del saló, el dilluns 28 d'abril acompanyat de mig centenar autors, il·lustradors, editors, llibreters, bibliotecaris i representants del Departament d'Educació.   

Marga Mateu, Marc Solsona i Diana Solé presenten el Saló del Llibre Infantil i Juvenil.
Marga Mateu, Marc Solsona i Diana Solé presenten el Saló del Llibre Infantil i Juvenil.
Mig centenar d'autors i editors inauguraran el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

Amb motiu de la celebració de tres dècades del Saló del Llibre Infantil i Juvenil, els organitzadors, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i l’Ajuntament de Mollerussa, han convidat als agents més representatius de la cultura catalana, per tal que participin en l'acte inaugural, que tindrà lloc el dilluns 28 d'abril a dos quarts de vuit del vespre, i que estarà presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Programació del Saló del 28 d'abril a l'11 de maig en format pdf

El programa d'activitats del saló ha estat presentat, aquest dimarts, per la secretària tècnica del ClijCAT, Marga Mateu, a qui ha acompanyat l'alcalde Marc Solsona i la directora de la Biblioteca Jaume Vila, Diana Solé.

Mateu ha explicat que també assistiran a l'acte, tots els presidents que ha tingut el consell des de 1987, així com l'autora de les Tres Bessones, Roser Capdevila, o la il·lustradora Carme Solé Vendrell, que ha rebut dos vegades un Premi Nacional per la seva feina, i també Jordi Sierra i Fabra, definit per Mateu, com l'autor més prolífic de la literatura infantil i juvenil, no només catalana sinó també de l'estat espanyol. Així mateix, hi haurà els principals editors de llibres infantils del país com La Galera, l'Editorial Cruïlla, Edebé, Casals, Bambú i Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Per la seva banda, l'alcalde Marc Solsona ha destacat que la ciutat esdevé seu d'un saló de 30 anys d'història, exclusiu,

el més important, que diferencia i dóna valor com a país.

En aquest sentit, Solsona ha destacat l'aposta ferma de l'Ajuntament i també del Consell per tirar endavant el Saló un any més amb els temps que corren, ja que durant uns dies som l'aparador del món de la literatura infantil.

El Saló, que estarà obert fins a l'11 de maig, comptarà amb més de 4.500 llibres en exposició al públic que entre setmana estarà format per grups d'escoles i al cap de setmana adreçat especialment a famílies.

Paral·lelament el Saló oferirà diverses exposicions temàtiques com la de Novetats i Fons Editorial; la Selecció 2013 amb els llibres més interessants apareguts l'any passat; la mostra monogràfica Pessigolles. Catàleg d'Emocions i Sentiments; l'exposició Història de Catalunya, Una Història de Treball, Pacte i Cultura; i les il·lustracions originals del llibre 1714.

Mig centenar d'autors i editors inauguraran el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya
comentaris