01.12.2022 |
Territoris.cat

Miquel Àngel Estradé rep l'Andròmina de Narrativa als Premis Octubre de València

L'escriptor borgenc Miquel Àngel Estradé ha estat guardonat amb el premi Andròmina de narrativa, pel llibre 'L'assassí que llegia Vidal Vidal' en el transcurs de la 44a Nit dels Premis Octubre celebrada a València.

<p>Els guardonats en la 44a Nit dels Octubre, amb Estradé a l'esquerra (foto..Teinteresa.es)</p>
Els guardonats en la 44a Nit dels Octubre, amb Estradé al centre de (foto..Teinteresa.es)
Miquel Àngel Estradé rep l'Andròmina de Narrativa als Premis Octubre de València

L'escriptor borgenc Miquel Àngel Estradé ha estat guardonat amb el premi Andròmina de narrativa, dotat amb 10.000 euros, pel llibre L'assassí que llegia Vidal Vidal en el transcurs de la 44a Nit dels Premis Octubre, organitzats per l'editorial Tres i Quatre i celebrats a València el dissabte, 31 d'octubre.

L'assassí que llegia Vidal Vidal

L'autor ha explicat que l'obra L'assassí que llegia Vidal Vidal està ambientada a Lleida i protagonitzada per un assassí en sèrie que llegeix un autor que la majoria de lleidatans no han llegit. Aquest fet provoca que els ciutadans vulguin assabentar-se de qui és i com escriu Vidal Vidal, autor real contemporani que també té veu al llibre.

Estradé ha dit que l'assassí protagonista mata per avorriment i a gent benestant que també té una vida avorrida. L'autor ha afegit que aquests fets fan que a la ciutat molta gent tingui un nou sentit en les seves vides i temen que si un dia la policia deté l'assassí tornin a aquesta Lleida avorrida on mai no passa res.

La gala dels Premis Octubre també va atorgar el premi Joan Fuster d'assaig i el Vicent Andrés Estellés de poesia. El primer va ser per Ferran Garcia-Oliver, nascut a Beniopa al 1957 i catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de València, amb l'obra Va néixer, ancestres i ADN, una reflexió sobre els orígens dels valencians. El guardó de poesia va recaure en el poeta, narrador i dramaturg Josep-Ramon Bach, nascut a Sabadell al 1946, per Secreta dàlia, una obra que parla del temps i la vellesa en què homenatja artistes pictòrics i cinematogràfics.

Miquel Àngel Estradé

Miquel Àngel Estradé i Palau és un escriptor i polític nascut a les Borges Blanques al 1957, on va ser alcalde per ERC i diputat al Parlament de Catalunya, i actualment és jurista del Departament de Justícia de la Generalitat. És autor de diversos assajos polítics i ha publicat la novel·la L'home impassible, per la que va rebre el premi Gregal, i ara acaba de publicar la seva segona obra, L'assassí que llegia Vidal Vidal.

Miquel Àngel Estradé rep l'Andròmina de Narrativa als Premis Octubre de València
comentaris