30.11.2022 |
Territoris.cat

Teatre de Butxaca impulsa un projecte per promocionar la cultura a Mollerussa

Mercè Arànega protagonitza aquest dissabte a L'Amistat l'obra Neus Català, un cel de plom, acte central del 30è aniversari de la companya artística

<p>Aniversari Teatre e Butxaca Interior</p>
Mercè Arànega, presenta Neus Català, un cel de plom.
Teatre de Butxaca impulsa un projecte per promocionar la cultura a Mollerussa

La companya Teatre de Butxaca celebra el seu 30è aniversari i amb motiu d'aquesta commemoració ha programat un seguit d’actes i accions dins el projecte general Mollerussa, saó de Ponent, projecte que es presentarà aquest dijous dia 5 a les 9 del vespre al Teatre L’Amistat i a través del qual es pretén aglutinar esforços de particulars, administracions i professionals per tal de promocionar la producció cultural lligada a Mollerussa i per extensió al territori de Ponent.Teatre Butxaca Bet aquí

A l’acte, hi seran presents l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el director de Teatre de Butxaca, Jaume Jovells, i Francesc Foguet, llicenciat en Filologia Catalana i gran coneixedor del món del teatre. Foguet, nascut a Linyola, és autor de diferents obres entre llibres, estudis, articles o ponències, vinculades a experiències teatrals.

Dins el programa commemoratiu d'aquests 30 anys, la companya ha programat com un dels plats forts l'obra teatral Neus Català, un cel de plom, la qual tindrà lloc al Teatre L’Amistat aquest dissabte dia 7 a les 10 de la nit. L'obra està interpretada per l’actriu Mercè Arànega que reviu damunt de l’escenari la biografia de la resistent antifranquista Neus Català.

El grup teatral donarà a l'Ajuntament el seu fons gràfic i documental 

Així ho han explicat aquest matí Solsona i Jovells a la roda de premsa que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Mollerussa a la qual, també hi han estat presents el regidor de Cultura Joan Ramon Domingo i Cristina Simón, component del Teatre de Butxaca.  

Per la seva part Jaume Jovells ha comentat també que, el Teatre de Butxaca farà donació a l’Ajuntament de Mollerussa de tot el fons gràfic i documental de què disposa i que són una part important, encara que petita, de la història cultural de la ciutat.

Teatre de Butxaca impulsa un projecte per promocionar la cultura a Mollerussa
comentaris